23948sdkhjf

Pæne nøgletal for byggevarer

Engrossalget af trælast og byggematerialer lå i januar måned 12,5 % højere end i samme måned sidste år. I byggemarkederne er niveauet 5 % højere.
Over den senere tid har der været en vis optimisme at spore i byggebranchen, og udvikling har også haft en positiv afsmitning på omsætningen i trælaster og byggemarkeder. Det viser Trælasthandlerunionen TUN’s seneste konjukturanalyse.

Der er godt nok observeret et fald i salget fra november til januar, men historisk set er dette et velkendt fænomen, som er forårsaget af sæsonudsving. Ser man nærmere på tallene står det derimod klart, at det indenlandske salg i engroshandel med træ, trælast og byggematerialer i januar måned lå 12,5 procent højere end i 2011 og 30 procent højere end i 2010.

Det indenlandske salg i byggemarkeder og værktøjsmagasiner oplever ikke de store udsving og ligger ifølge TUN på et meget naturligt niveau for tilstandene efter krisen.

Sammenlignes salget fra januar 2012 med de to forudgående år er der tale om en stigning på 6, 6 procent i forhold til 2010 og 5 procent i forhold til 2011.

- De to parametre for trælasthandlen og byggemarkederne skaber grobund for optimisme, oven på nogle magre år i Danmark og byggebranchen, konkluderer TUN i sin analyse.

Læs hele analysen på www.tun.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094