23948sdkhjf

Det 3D-printede byggeri er på vej

Danmarks første konference om 3D-printet byggeri sætter fokus på de nye teknologiske muligheder.

I Spanien kan man allerede se verdens første 3D-printede bro. I Kina står verdens første 3D-printede villa opført, og i Dubai er den første 3D-printede kontorbygning rejst.

Automatiseret 3D-printet byggeri er stærkt på vej frem drevet af potentialet om en besparelse på op til 30 procent i løn og materialer.

Men i Danmark halter vi bagud, og vi mangler endnu at se den første bygning opført med den nye teknologi.

Derfor sætter 3D Printhuset og Partnerskabet for 3D Printet Byggeri nu fokus på de nye muligheder med Danmarks første konference om 3D-printet byggeri.

Det sker den 28. februar på Teknologisk Institut og tager afsæt i et omfattende dansk forskningsprojekt, hvor 30 af de førende 3D-printede byggeri-projekter rundt omkring i verden er besøgt og analyseret.

Friere formgivning og mindre materialeforbrug 
Konferencen giver mulighed for at høre nogle af de ledende eksperter fra udlandet: Hvad kan de, og hvordan forestiller de sig, at byggebranchen disruptes af den nye teknologi?

- Mulighederne med den nye 3d-printede byggeteknologi er meget fascinerende, specielt for arkitekter, der nu virkelig kan bruge meget friere former i deres formgivning af bygninger, siger designeren og tv-personligheden Emil Thorup, der er konferencier på konferencen.

Men det er andet og mere end ønsket om en friere formgivning, der driver interessen for 3D-printet byggeri. Forskningsprojektet viser, at entreprenører også har fået øjnene op for teknologien, og i Danmark følger sektionsdirektør Hans Blinkilde fra NCC udviklingen tæt.

- I byggebranchen fokuserer vi på, hvordan vi kan øge produktiviteten og reducere vores store forbrug af materialer. Der er derfor god grund til at undersøge mulighederne for at tage mere automatiserede og materialebesparende teknologier i brug. Udviklingen inden for 3D printet byggeri er en af flere teknologier, som vi følger meget tæt, og som vi ser et stort potentiale i, siger han.  

Konferencen finansieres af Grøn Omstillingsfond, og det er derfor gratis at deltage. Læs mere på Innobygs hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097