23948sdkhjf

Produktnyhed: Tagkassetter lukker taget lynhurtigt

En ny type tagkonstruktion er på vej til Danmark, og det giver en hurtigere byggeproces på taget.
Byggematerialeleverandøren Isodek er begyndt at importere tagkassetter, hvor dampspærre, isolering, fast undertag og klemlister kommer i en enkelt lukket enhed.

De er især velegnede til nybygning og renovering af én-familiehuse og rækkehusbebyggelser. Her kan to mand og en kranfører montere et par hundrede kvadratmeter kassetter - svarende til et standardhus - i løbet af en arbejdsdag.

Tagkassetten er dermed et yderligere skridt i retning af en standardisering af byggeprocessen og har samtidig den fordel at risikoen for fugt og skimmel minimeres både under byggeprocessen og senere i tagets levetid.

Godkendt af brandmyndighederne
Kassetterne er 1,02 m brede og op til 8 meter lange uden samling og består af en 23 cm tyk kerne af isoleringsmaterialet polystyren. Yderst er den beklædt med en 8 mm vandfast spåndplade og en vandafvisende folie, inderst også med en 8 mm spånplade med en hvid folie som danner dampspærre.

De enkelte dele er CE-mærkede, og de danske brandmyndigheder har godkendt produktet ved samtidig montering af en almindelig 12,5 mm. gipsplade inderst.

- Konstruktionen er udbredt i Holland, Belgien og Frankrig og nu ved at vinde indpas i Tyskland. I Sverige er de første projekter opført, og også i Norge er den på vej. Det skyldes, at man med nye produktionsmetoder kan lave elementer, der rummer mere isolering end tidligere, siger ejer Jan Schreurs, som er midt i de første leverancer til danske projekter.

Tidligere var der blot 18,5 cm polystyren i elementet, mens den nye version er 23 cm. og har en U-værdi på 0,15 W/kvmK.

Den bedre isolering har gjort kassetten mere interessant, fordi den nu lever op til de nyeste energikrav. Samtidig er materialeprisen blevet mere konkurrencedygtig:

- Materialeprisen skal holdes op mod besparelserne i arbejdskraft takket være langt hurtigere montering og en byggeproces, hvor man er fri for de fugtproblemer som altid har plaget byggeriet, og især de seneste regnfulde år. For slutbrugeren er der fordelene ved en helt ensartet effektiv isolering med lang levetid, der ikke blæses kold eller ødelægges af dyr og insekter, slutter Jan Schreurs.

Kilde: Isodek

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125