23948sdkhjf

Stor bøde for ulovlig brug af Byg Garanti

Det kan være dyrt for byggevirksomheder at iklæde sig lånte fjer.
I december 2015 fik en virksomhed en bøde på 50.000 kroner for at reklamere med Byg Garanti-logoet uden at have ret til det.

I alt anmeldte Dansk Byggeri sidste år 41 virksomheder til politiet for ulovlig brug af Byg Garanti, og flere af disse har fået bøder.

- Vi oplever, at flere og flere virksomheder, der ikke er medlem af Dansk Byggeri, føler sig fristede til at markedsføre sig med Byg Garanti-logoet. Når vi får kendskab til den slags, anmelder vi virksomhederne til politiet. Det resulterer ofte i, at virksomhederne får en anseelig bøde, siger direktør i Dansk Byggeri, Peter Stenholm, og fortsætter:

- Det er ærgerligt, at en række brodne kar i branchen snyder kunderne og skader byggeriets image og får kunder til at indgå aftaler på falsk grundlag. Selv om vi har skærpet opmærksomheden mod disse virksomheder, kan vi ikke fange alle, der for eksempel i annoncer eller på deres hjemmeside bruger Byg Garanti-logoet uden at have ret til det. Derfor er det en god idé at tjekke byggevirksomheden, inden man indgår en aftale, siger Peter Stenholm.

Det er nemt for kunderne at undersøge, om en virksomhed er omfattet af Byg Garanti. På www.byggaranti.dk kan man søge i en database, der dækker knap 6.000 håndværkere fra hele landet.

Er håndværkeren derimod dækket af Byg Garanti, får man som forbruger udbedret fejl og mangler, hvis betingelserne i Byg Garantis vedtægter er opfyldt. Og er det tilfældet, dækker Byg Garanti synlige mangler i op til tre år og skjulte mangler i op til 10 år efter, at byggeriet er færdigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094