23948sdkhjf

Bygger institutioner for 65 millioner

Tre nye daginstitutioner på vej i Herning, Kibæk og Vildbjerg.
Om under to år vil Herning Kommune have tre helt nye daginstitutioner i Kibæk, Vildbjerg og Herning.

Onsdag godkendte politikerne i Børne- og Familieudvalget de foreløbige byggeprogrammer, der er lavet i tæt samarbejde med de enkelte institutioner.

- Vi tager nu der første skridt mod at bygge tre helt nye, moderne børneinstitutioner til i alt 65 millioner kroner. Jeg er utroligt glad for, at vi på den måde kan vise, at Herning Kommune tager børnefamilierne alvorligt, siger Dorte West, formand for udvalget.

Det var et enigt byråd, der med budgetforliget for 2016 afsatte de 65 millioner kroner til de tre nye institutioner, og når sagen har været i byrådet 26.april, kan den detaljerede planlægning gå i gang.
Det betyder, at de tre byggerier kan gå i gang i foråret 2017, når der er fundet vindere af licitationerne.

Det er planen, at de tre nye dagsinstitutioner kan byde børn indenfor i starten af 2018.

- Vi er i Herning Kommune rigtig godt med, når det gælder skolebørnenes fysiske rammer, med to helt nybyggede skoler i Tjørring og Snejbjerg, og en tredje på vej i Hammerum-Gjellerup. Samtidig har vi investeret massivt i renoveringer af de øvrige skoler. Med beslutningen om at bygge nye dagsinstitutioner, tager vi et godt skridt på vejen mod at sikre børnene i dagsinstitutionerne moderne rammer, siger Dorte West.

Fakta om de tre nye daginstitutioner:
Den nye Galaxen placeres ved Brændgårdskolen i Herning og skal erstatte de fire forskellige adresser, der huser Galaxen i dag. Anlægsbudget på 21,5 millioner kroner. Ca. 1150 kvadratmeter. Heraf omkring 900 kvadratmeter nybyggeri og 250 kvadratmeter renovering af eksisterende bygning ved skolen. Forventet byggestart maj 2017. Forventet færdig februar 2018.

Det nye Klatretræet, Kibæk placeres ved Kibæk Skole. Skolen, en bygning der i dag er SFO og et nybyggeri bygges sammen. Anlægsbudget på 20,5 millioner kroner. Ca. 1300 kvadratmeter, heraf 900 kvadratmeter nybyggeri og 400 kvadratmeter ombygning af eksisterende lokaler på Kibæk Skole. Forventet byggestart maj 2017. Forventet færdig februar 2018.

Den nye Himmelblå, Vildbjerg placeres ved Vildbjerg Skole, i forlængelse af det nuværende SFO-område, der ombygges. SFOen rykkes ind i skolens bygning. Anlægsbudget på 23 millioner kroner. Ca. 1500 kvadratmeter, heraf 800 kvadratmeter nybyggeri og 700 kvadratmeter renovering. Forventet byggestart april 2017. Forventet færdig januar 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125