23948sdkhjf

En 65 meter høj gangbro skal forbinde Marmormolen og Langelinie

Området omkring Marmormolen og Langelinie skal forbindes med en 65 meter høj gangbro, der giver københavnerne en ny nem adgang til havn og vand. Området bliver et helt nyt kvarter med spektakulær arkitektur. I området vil FN desuden samle sine danske aktiviteter og blive et naturligt midtpunkt i kvarteret, der også rummer erhverv, hotel og boliger.
En 65 meter høj gangbro skal forbinde Marmormolen og Langelinie.

Det nye kvarter findes endnu kun som model, men i løbet af 2012 planlægges FN’s nye kontorer at stå færdig og vil være et naturligt midtpunkt for bydelen på Marmormolen. Udover FN’s op til 45.000 m2, vil byen bestå af både boliger, hotel og erhverv. Den nye bydel vil ligge tæt på kollektiv trafik og have fri adgang til vandet.

Både FN, Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, Arealudviklingsselskabet, der ejer grunden på Marmormolen og ATP, der ejer grunden på spidsen af Langelinie, er enige om, at området skal udvikles og glæder sig til at føre udviklingen ud i livet. Det foreløbige projekt er tegnet af 3 X Nielsen og i 2009 udarbejdes de endelige planer for det nye kvarter. Københavnerne vil kunne deltage i udviklingen af området.

Der er, ud over FN’s op til 45.000 m2, planlagt yderligere ca. 105.000 m2 bebyggelse, hvoraf de ca. 25.000 m2 ligger på spidsen af Langelinie. Det er ATP, der ejer grunden. ATP’s direktør Lars Rohde siger:

- Langelinie og Østerbro forbindes på en unik måde – til glæde for både virksomheder og turister i området. Vi er glade for, at kunne medvirke til, at projektet bliver en realitet.

Også adm. direktør i Arealudviklingsselskabet, Jens Kramer Mikkelsen, ser frem til at projektet bliver en realitet:

- Vi vil skabe levende bydele af international klasse, som er attraktive at bo og arbejde i, og som også er spændende at besøge. Dette projekt er både ambitiøst og spektakulært. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få alle enderne til at nå sammen.

I dag, onsdag den 23. april, kan modellen af byggeriet på Marmormolen beses i Arealudviklingsselskabets udstilling, Nordre Toldbod 12 a. Der er åbent fra kl. 12-14.

Kilde: Arealudviklingsselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109