23948sdkhjf

Nye installationer skal kaste lys over Fanø

I løbet af efteråret bliver cirka 400 slidte og utidssvarende belysningsarmaturer udskiftet på Vadehavsøen. Projektet udføres af installationsvirksomheden Bravida.
Udskiftningen af belysningen på Vadehavsøen skyldes at nogle af lyskilderne udgår af produktion i 2015, samt at de eksisterende belysningsarmaturer ikke længere er i tip-top stand, da de har en del år på bagen.

De 400 nye lamper er hovedsagligt LED-lamper, det er kun enkelte steder der vil blive sat glødepærer op.

En del af masterne får skåret "armen" af, og de nye lamper bliver placeret på toppen af masten. I nogle tilfælde skal selve masten også udskiftes. Dette giver ifølge Fanø Kommune et bedre lys, og bedre komfort på vejene. De nye belysningsarmaturer er også billigere i drift, og nedsætter derfor udgifter til vedligeholdelse.

Løber hen over efteråret
Installationsvirksomheden Bravida startede med udskiftningen af Vadehavsøens belysning allerede i uge 31, og arbejdet vil forsætte et par måneder endnu.

Allerede nu, har Vestervejen fået nyt lys, og Bravida er nu i gang på Enggårdsvej – Gammelpostvej – Kløverengen – Haraldstoft. I samme omgang bliver der etableret belysningsanlæg på Spellmanns Toft, samt vejen fra Lærkevej til hallen. Store Toft og Strandvejen vil blive påbegyndt inden for den næste uge.

Idet at belysningsanlægget i Sønderho ikke er særlig gammelt, vil der ikke blive foretaget en større udskiftning.

Investeringen i belysningen er på cirka fire millioner kroner. Energibesparelse bliver ifølge kommunens beregninger på 108.000 kWh, hvilket omregnet til Co² bliver 45 ton.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141