23948sdkhjf

Endnu et spadestik på Køge Kyst

Den 15. september tager Køge Kyst første spadestik til en godt 100 meter bred sandstrand mellem Søndre Havn og Vallø Stift. En ny bade- og isætningsbro og et nyt klubhus står allerede klar som midlertidig løsning.
Når næste badesæson går i gang, kan køgensere i alle aldre stikke strandskovlen i en helt ny og godt 100 meter bred sandstrand. Og allerede mandag den 15. september tages første spadestik i Køge Kysts nyeste anlægsprojekt, som handler om at sikre gode forhold for badende og tænke byen, naturen og bylivet sammen.

Stranden kommer til at strække sig fra Søndre Havn i nord og 900 meter ned til Vallø Stift i syd.

- Den nye Søndre Strand bliver et fantastisk sted og et stort aktiv for den levende bydel Køge Kyst. Samtidig er det rigtig glædeligt, at Køge Kyst i god dialog med områdets mange aktive klubber og foreninger, som bliver berørt af strandprojektet, har fundet nogle gode midlertidige løsninger, siger Køges borgmester Flemming Christensen.

Den første af tre nye bade- og isætningsbroer står allerede nu klar til vinterbadere og kajakroere sammen med et nyt klubhus til Køge Spejderne, Bjæverskov Kajakklub og surferne fra Køge Sejlklub. Derudover har Køge Kano og Kajakklub fået nogle flere containere til deres aktiviteter. Den kommende maritime halvø udvikles i tæt dialog mellem klubberne og Køge Kyst og kan anlægges, når NCC-grunden om nogle år bliver ledig. De nye faciliteter for klubberne bliver vist frem til første spadestik.

70.000 kubikmeter sand pumpes op på kysten
Sandet til den nye strand bliver gravet op i Faxe Bugt og fragtet med skib til Køge, hvor det pumpes ind på kysten gennem et rør. Herefter bliver sandet spredt og jævnet ud i det område, hvor stranden skal være.

Men som det første etablerer Køge Kyst en høfde, der strækker sig ud i vandet i strandens nordende. Høfden skal dæmme op for bølger og sikre mod, at strandsandet breder sig mod nord.

Til oktober, når høfden står færdig, går Køge Kyst i gang med at anlægge den nordlige del af stranden, hvor det bliver muligt at se sandet blive pumpet ind på kysten. Når denne del af stranden er færdig, anlægger Køge Kyst en ny høfde ca. midtvejs, og til sidst anlægger Køge Kyst strandens sydlige del.

Hele stranden forventes at være færdig i starten af 2015 og dermed være klar, når de første nysgerrige badegæster vover sig ud til foråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093