23948sdkhjf

Nye veje i Køge Kyst

Vejarbejder og flytning af en gangsti præger for tiden arbejdet med omlægning af Ivar Huitfeldtsvejs nordlige strækning langs Køge Station.
Køge Kyst er hen over sommeren er gået i gang med forberedelserne til den sydlige del af en ny Ivar Huitfeldtsvej. Samtidig med dette fortsætter arbejdet med den nordlige vejstrækning lidt endnu, selvom det ikke længere er de store gravkøer, der præger bybilledet langs perronerne på Køge Station.

Ivar Huitfeldtsvej, som i dag går langs vestsiden af Teaterbygningen, skal flyttes om på den anden side af bygningen, ud mod jernbanesporene, og derfor er arkæologer nu i fuld gang med at udgrave dette område for fortidsminder.

Derudover er det nu mindre opgaver som kantsten og flytning af et fodgængerfelt, der præger arbejdet i vejprojektets nordlige strækning, og til oktober går Køge Kyst i gang med at asfaltere den nye vej, som forventes ibrugtaget i slutningen af året.

Omlægning giver plads
Som led i arbejdet med at flytte Ivar Huitfeldtsvej omlægger Køge Kyst nu passagerstien, der løber langs Teaterbygningen og som forbinder jernbaneoverskæringen med perronen ved spor 5 på Køge Station. Stien ligger nemlig i området, hvor den nye vej skal ligge.

Derfor etablerer Køge Kyst først en midlertidig sti længere ud mod jernbanesporet, så man fortsat kan gå mellem overskæringen og perronen.

Formålet med at omlægge Ivar Huitfeldtsvej til en ny placering er at skabe plads til det kommende byggeri af butikker, boliger og erhverv i Stationsområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094