23948sdkhjf

Myndigheder i fælles aktion mod social dumping

91 kontrolbesøg gav i alt 76 reaktioner på årets femte landsdækkende aktion.
Politiet, Arbejdstilsynet og Skat gennemførte onsdag den 3. september årets femte landsdækkende aktion mod social dumping. På aktionen tog Arbejdstilsynet sig af at kontrollere.

Arbejdstilsynet gennemførte i løbet af dagen 91 kontrolbesøg og gav i alt 76 reaktioner. Af disse var 54 reaktioner for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Desuden var ni udenlandske virksomheder ikke korrekt anmeldt i RUT.

Arbejdstilsynet skal nu afklare, om der er anledning til at give virksomhederne bøder. Aktionen bekræfter, at der fortsat er brug for fokus på at bekæmpe social dumping og dårligt arbejdsmiljø, mener tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten Bach Christensen:

- Selvom mange udenlandske virksomheder heldigvis har styr på arbejdsmiljøet, så ser vi desværre stadig eksempler på forhold, som vi ikke normalt ser på det danske arbejdsmarked i 2014. På gårsdagens (onsdagens, red.) aktion var vi eksempelvis på besøg på en arbejdsplads, hvor forholdene var under sædvanlig standard. Fx var de sanitære og hygiejniske forhold meget uhumske. Det samme sted måtte vi skride ind med reaktioner over for flere arbejdsmiljøovertrædelser, siger Karsten Bach Christensen.

Skat var med hos 97 virksomheder:

- 56 af de virksomheder vil vi undersøge lidt nærmere, blandt andet for at se, om de har indberettet den rigtige løn, og om folk der arbejder for virksomhederne som selvstændige, i virkeligheden skal betale skat som lønmodtagere, siger underdirektør i Skat, Lars Jepsen.

Det er femte gang i år, at politiet, Arbejdstilsynet og Skat samarbejder om en landsdækkende aktion mod social dumping. Aktionerne er en del af en større indsats på området, som regeringen og Enhedslisten besluttede at iværksætte i forbindelse med Finansloven for 2012.

Under aktionen har politiet anholdt en udenlandsk statsborger, der arbejdede ulovligt, og indledt efterforskning i en anden sag om ulovligt arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109