23948sdkhjf

Hvordan ser byen ud i 2025?

Tænketanken Byen 2025 går nu i dialog med bygherrer, borgere, organisationer og kommuner om, hvordan vi kan styrke fællesskabet i fremtidens byer. Det sker bl.a. ved tre debatmøder, hvor det første afholdes d. 19. september.
By, bolig og landdistriktsminister Carsten Hansen nedsatte i 2013 en bypolitisk tænketank, Byen 2025 – fællesskabet og det gode liv. I et år arbejdede tænketanken intenst med spørgsmålet om, hvordan vi kan styrke fællesskabet i fremtidens byer. Tidligere i år kom de med deres visioner og anbefalinger i rapporten, ”Fællesskaber i forandring”, med en fire visioner og tretten anbefalinger.

For at skabe synlighed og debat om tænketankens overvejelser og de veje, der er til mere fællesskab i byerne, afholdes der en række debatmøder, som sætter spot på forskellige dele af anbefalingerne, hvor visioner og anbefalingerne kan diskuteres, og hvor der er mulighed for at sætte dem ind i en lokal kontekst.

Der er planlagt tre debatmøder til afholdelse i løbet af efteråret.

Involverende møde
Det første debatmøde afholdes i Danmarks højeste beboelsesejendom, Domus Vista, som findes på Frederiksberg, d. 19. september, i samarbejde med Givrum, hvor det lokale omdrejningspunkt er Områdefornyelsen Søndermarkskvarteret. Her er der særligt fokus på den sociale vinkel, om hvordan borgerne kan aktiveres og skabe rammerne om et fællesskab i deres eget område.

Fire medlemmer fra tænketanken deltager, herunder formanden, Claus Bech-Danielsen. Desuden bliver der tale om en meget involverende og aktiv dag, hvor deltagerne kan debattere i mindre grupper med tænketanken, og hvor der tages afsæt i lokale udfordringer.

Ved arrangementet i Domus Vista vil der desuden blandt andet være oplæg ved Creative Roots og SUM Studios, der er et arbejdsfællesskab i Sheffield, med erfaringer i at skabe fællesskaber og facilitere sociale netværk. Det vil også være muligt at møde de lokale aktører, for eksempel Domus Klubben, Domus Bibliotek og Fortælleklubben. Aftenen afsluttes med fællesspisning og koncert ved STÅHEJ.

Udover arrangementet i Domus Vista afholder ministeriet og tænketanken desuden et debatmøde i samarbejde med Byggesocietetet d. 23. oktober og med Statens Byggeforskningsinstitut d. 4. november. Her bliver vægten lagt på andre aspekter af tænketankens rapport, blandt andet inviteres kommuner, bygherrer, projekt- og arealudviklere til at give deres bud på, hvordan de kan bruge tænketankens anbefalinger, og hvor de ser barriererne.

Læs programmet på ministeriets hjemmeside: mbbl.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094