23948sdkhjf

Nu får dansk pyramide en kærlig hånd

Restaureringen og omdannelsen af Pyramiden i Boesdal Kalkbrud er et af flere projekter i udviklingen af verdensarvsdestinationen Stevns Klint

Farven er en anden end de berømte kolosser i det egyptiske sand, og det samme gælder breddegraden. Men formen vækker unægtelig mindelser om de egyptiske navnebrødre, når man ser 'Pyramiden' i Boesdal Kalkbrud.

Nu får den grå, spidse bygning på Stevns et tiltrængt løft, oplyser Stevns Kommune.

- De seneste år har vi ikke kunnet bruge bygningen, og det er ærgerligt, for den rummer mange muligheder. Derfor glæder det mig også, at vi kan komme i gang med restaureringen nu, udtaler Henning Urban Dam Nielsen (S), borgmester i en pressemeddelelse.

I 2021 og 2022 fik den sjællandske kommune tilsagn om støtte på samlet set 41 mio. kr. fra Realdania og fra Nordea-fonden til udvikling i verdensarvsdestinationen Stevns Klint. Som et af de mange delprojekter er altså restaurering af den bevaringsværdige bygning ”Pyramiden”, der skal omdannes til et moderne kulturhus.

- De nuværende tagplader indeholder asbest, og derfor har det taget lidt tid at forberede restaureringen, men nu er vi klar, og jeg glæder mig til at tage hul på den næste fase af vores arbejde med at udvikle Stevns Klint som turist- og kulturdestination, siger Anette Mortensen (V), formand for Udvalget for Job, Social og Fritid.

Restaureringen løber frem til uge 38, hvis alt forløber som det skal.

Lang proces

Konkret indebærer arbejderne med "pyramiden", at de asbestholdige tagplader tages ned og bortskaffes til deponi.

Herefter rengøres alt træværk og overfladejord i og omkring bygningen fjernes – i alt cirka 250 kbm jord.

Når tagpladerne er taget ned, vil bygningen stå uden tag frem til foråret 2025. Det skyldes blandt andet, at der kun kan køre med tungt maskineri i bruddet i en begrænset periode. 

Den resterende del af restaureringen udføres fra foråret og forsommeren 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078