23948sdkhjf

Center for rygmarvsskade indvies i Viborg

Tirsdag den 9. september klipper regionsrådsformand Bent Hansen, med god hjælp fra patienterne, den officielle snor til det ud- og ombyggede Vestdansk Center for Rygmarvsskade, som nu rummer 6.600 kvadratmeter.
Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR) er en del af Regionshospitalet Viborg men tager imod rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark i selvstændige lokaler ved Søndersø i Viborg.

I forbindelse med det omfattende kvalitetsfondsprojekt på Regionshospitalet Viborg er VCR blevet bygget om og udvidet for godt 100 millioner kroner. Det nye center rummer nu 6.600 kvadratmeter med blandt andet 33 ensengsstuer, to træningslejligheder, varmtvandsbassin, moderne træningsfaciliteter og forskningsfaciliteter.

Læs også: Lokale firmaer skal bygge VCR

- Det nye center er skræddersyet til de rygmarvsskadede patienter. Det unikke er, at vi her får langt bedre mulighed for at sætte patienten i centrum og skabe er forløb, som matcher den enkeltes behov, forklarer lægefaglige direktør Christian Møller-Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.

De første patienter flyttede ind i det nye center i slutningen af maj, og siden har de sammen med medarbejderne haft travlt med at indrette sig optimalt i de nye rammer.

Fakta om VCR
• Varetager rehabilitering på højt specialiseret niveau for rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark.
• En del af Neurologisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg men beliggende i selvstændige bygninger ved Søndersø i Viborg.
• Det nye center rummer 6.600 m2 og har kostet godt 100 mio. kr.
• Centret rummer 35 enestuer med eget bad og toilet, nyt varmtvandsbassin, moderne træningsfaciliteter og forskningsfaciliteter.
• Byggeriet er en del af det samlede kvalitetsfondsbyggeri til 1,15 mia. kr., som frem mod 2018/2019 skal styrke Regionshospitalet Viborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141