23948sdkhjf

BL og DAC inviterer københavnerne til at bygge med

Fredag åbner udstillingen ”How to House! – Arkitektur, velfærd og innovation”, og inviterer alle til at komme og bygge med på Danmarks første almene boligområde i Minecraft; ”Lykkeparken”.
Seks 6. klasser fra hele landet har været gennem et undervisningsforløb udviklet af BL – Danmarks Almene Boliger og Dansk Arkitektur Center. I det virtuelle boligområde ‘Lykkeparken’ i Minecraft har eleverne løst en række virkelige udfordringer for beboerne og fået en diskussion i klasserne om de fysiske løsninger, de kender fra deres egen hverdag og om, hvordan de påvirker omgivelserne.

Undervisningsforløbet ”Jagten på Fællesskabet” løb af stablen første gang i maj på Snekkersten Skole i Nordsjælland. Herefter fulgte forløb i Odense, Tilst, Hjørring, Fredericia og senest Ishøj. Som gæst i udstillingen ”How to House! – Arkitektur, velfærd og innovation” kan du selv prøve kræfter med fællesskabsbyggerierne i Lykkeparken. Enten på egen hånd eller ved at deltage i én af fire gratis workshops.

Udstillingen i Bella Center er meget mere end Minecraft. Udstillingstitlen ”How to House! – Arkitektur, velfærd og innovation” fortæller, at den handler om alle aspekter af det at huse. Samtidig er den også valgt, fordi vi i Danmark er blandt de bedste på det felt, man i andre lande kalder ’social housing’. Men det kræver meget mere end fire vægge og et tag at skabe gode boliger for alle, og det giver BL og DAC et indblik på udstillingen.

- ”How to House! - Arkitektur, velfærd og innovation” handler om innovativ arkitektur, byudvikling, socialt ansvar og fællesskab. I udstillingens fire tematiske områder kan du blandt andet opleve huse og gårdrum bygget i størrelsesforhold 1:1. Her er alt fra bybier, en fotoudstilling, modeller over regnvandsafledning, arkitek-turmodeller til en brandbil, skriver BL i en pressemeddelelse.

Udstillingen ’How to House! – Arkitektur, velfærd og Innovation’ er en del af Almene Boligdage. Det er en gratis udstilling og en lukket konference for engagerede og ansatte i Danmarks almene boligorganisationer, der afholdes hver tredje år af BL – Danmarks Almene Boliger.

Udstillingen ’How to House! - Arkitektur, velfærd og innovation’ finder sted i Bella Center fredag 5. september kl. 11.50 - 17.30 og lørdag 6. september kl. 9.30 - 17.00. Læs mere på BL's hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094