23948sdkhjf

202 millioner til landsbyfornyelse

64 kommuner får i alt 202 mio. kr. til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige huse i små byer og det åbne land.
Kommuner, der kæmper med tomme eller dårlige bygninger, forfald og nedslidte bymiljøer har fået en hjælpende hånd. 64 kommuner har nemlig fået tildelt i alt 202 mio. kr. fra "Pulje til Landsbyfornyelse".

Og pengene er helt nødvendige, når kommunerne skal tage hånd om udviklingen, hvor folk flytter fra land til by.

- Det er vigtigt for landdistrikternes fremtid, at vi alle tør se problemerne i øjnene, men vi skal også handle. Med Pulje til Landsbyfornyelse giver vi kommunerne en markant økonomisk håndsrækning til at fortsætte arbejdet med at sikre, at landdistrikterne klarer udviklingen og også i fremtiden er et attraktivt sted at bo. Kommunerne skal tage nogle svære beslutninger de kommende år, og her er midlerne fra Pulje til Landsbyfornyelse en mulighed for at både at rydde op, men også for at udvikle landsbyer, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, i en pressemeddelelse.

18,3 millioner til Guldborgsund og Lolland
Puljemidlerne kan bruges til at støtte istandsættelse, nedrivning og fjernelse af skrot og affald eller til at opkøbe ejendomme til nedrivning eller istandsættelse, hvis der er brug for det. Midlerne uddeles efter en objektiv fordelingsnøgle, som afspejler de enkelte kommuners procentvise andel af det totale behov for nedrivning og istandsættelse af dårlige huse. Nogle af de meste trængende kommuner som Guldborgsund og Lolland har tilsammen fået 18,3 millioner i statslige midler, men også en mindre ramme som 4,9 million til Faaborg- Midtfyn eller 2,4 mio. kr. til Samsø kan gøre en forskel.

- Når jeg er ude i landet, så kan jeg jo se, hvor stor en forskel det gør for en landsby, at man har fjernet de værste rønner. Ingen har lyst til at flytte til et sted i forfald, og når kommunerne bruger pengene klogt, kan vi se, at de kan vende udviklingen, så landsbyen igen bliver attraktiv at bo i,” siger Carsten Hansen.

Puljen til landsbyfornyelse betyder, at der nu – ud over de årlige 75 mio. kr. fra byfornyelsesmidlerne, som de mindre byer har fortrinsret til – er yderligere 400 mio. kr. i 2014 og 2015 øremærket til en fokuseret indsats i de små byer og landdistrikterne. Hertil kommer den ordinære ramme til bygningsfornyelse, som også kan anvendes i de små byer, hvis kommunen prioriterer det.

Læs mere om "Pulje til Landsfornyelse" på www.mbbl.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078