23948sdkhjf

Renovering til en kvart milliard vælger rådgiver

Aalborg-firma kommer med ombord på stort ombygnings- og renoveringsprojekt hos boligorganisation Vivabolig

Den nordjyske boligorganisation Vivabolig tager endnu et skridt på vejen mod en omfattende renovering og ombygning af 168 boliger i afdelingen Gundorfslund i Aalborg.

Totalrådgiveren er udpeget, og valget er faldet på det lokale arkitekt- og rådgiverfirma Arkitektfirmaet Nord.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Samlet er der 268 mio. til projektet, som Vivabolig forventer at være færdige med i 2030.

Tiltrængt renovering

Baggrunden for projektet er, at flere boliger og bygninger i den aalborgensiske boligafdeling trænger til en gennemgribende renovering. Derfor har der gennem mange år været dialog med Landsbyggefonden for muligheden for at gennemføre en helhedsplan for afdelingen.

Projektet startede op før 2015 men blev udsat på grund af mangel på penge. Corona satte skub i projektet igen, da der manglede 75 mio. - men nu er pengene det lykkedes at komme i mål uden særlig huslejestigning.

Helhedsplanen, der nu bliver til virkelighed, indebærer, at 168 boliger skal omdannes til 150 tilgængelighedsboliger.

Totalrådgivningen omfatter den samlede projektering på projektet, herunder arkitekt-, ingeniør- og landskabsarkitektfaglige arbejder fra byggeprogram til etårs gennemgang.

I Vivaboligs senest udmeldte tidsplan løber projektering fra august 2024 til februar 2025. Herefter følger prækvalifikation og udbud fra februar til juli 2025.

Byggestart forventes om et år, i august 2025, med en byggeperiode de efterfølgende fire år. Byggestart, genhusning og tilbageflytning vil ker løbende, og rækkefølgen på byggearbejderne er endnu ikke fastlagt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078