23948sdkhjf

Kæde vil give mere værdi til værdikæden

Det skal være nemt at dokumentere det traditionelle og certificerede byggeri for håndværkere og rådgivere, lyder det fra byggecenterkæde

Branchens aktører skal sættes fri til at gøre det, de er bedst til. Derfor skal det være nemt at dokumentere det traditionelle og certificerede byggeri for håndværkere og rådgivere.

Sådan lyder det fra byggecenterkæden Bygma, som ved at give rådgivere adgang til den retvisende dokumentation, de skal bruge, tror på, at det vil bringe værdi til hele værdikæden.

- Man tænker ikke nødvendigvis på en leverandør som et aktiv i denne sammenhæng, men vi er overbeviste om, at det vil bringe værdi til værdikæden, siger bæredygtighedskonsulent i Bygma og tidligere bygningskonstruktør, Søren Rasmussen.

- Professionelle håndværkere er af gode grunde ikke uddannet til at dokumentere, men med vores kompetente hold og digitale løsning kan vi løfte den byrde og gøre processen nem, fremhæver han.

Tidskrævende opgaver

Det er ikke unormalt, at håndværkere og rådgivere bruger en stor del af dagen på at sende eller finde den rette dokumentation til et byggeprojekt. Det betyder, at der skal fokuseres på andet end tidsplaner, de rette folk og det gode håndværk.

Derfor giver Bygma nu deres kunder muligheden for at åbne op for de tilknyttede rådgivere i virksomhedens online dokumentationsplatform, ProffDok.

- Vi går den rigtige vej med dokumentationskravene i den danske byggebranche. Men derfor skal vi ikke ignorere, at der med kravene også kommer flere og mere tidskrævende opgaver for hele værdikæden. Når vi i samarbejde med vores kunder åbner for dokumentationen, der ligger bag, tror vi på, at vi kan effektivisere processen og minimere fejlene, siger Søren Rasmussen.

Han bliver suppleret af rådgivende ingeniør hos Artelia, Kasper Johansen. Han peger på, at man som rådgiver står med en bevisbyrde på grund af de mange dokumentationskrav.

- Lige nu ser vi, at der kommer flere dokumentationskrav ind over branchen, hvilket er det naturlige skridt. Men det betyder samtidig, at vi som rådgivere står med en bevisbyrde hvad end det handler om EPD’er, brandsikkerhed, akustisk performance eller noget fjerde. Vi bruger som rådgivere meget tid på at indhente dokumentation, men med initiativer som Bygmas, kan der forventeligt spares tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078