23948sdkhjf

Tre teams i spil til CBS-udvidelse

Et storstilet byudviklingsprojekt ved Fasanvej Station på Frederiksberg bevæger sig nu ind i sin næste fase. Tre teams er gået videre i arkitektkonkurrencen.
Et attraktivt campusområde med undervisningsfaciliteter, grønne områder og masser af spændende byrum er på tegnebrættet ved Fasanvej Station på Frederiksberg.

I løbet af foråret har seks rådgiverteams konkurreret om at skabe den bedste plan for området. Nu er konkurrencens første fase afsluttet og der er udvalgt tre teams, der går videre til konkurrencens anden fase.

• C. F. Møller i samarbejde med Transform, Moe og konsulent Christi-an Wichmann Matthiesen
• Cobe i samarbejde med Cobe Berlin GmbH, GHB Landskabsarkitekter og Grontmij
• Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Tredje Natur, PK3, Orbicon, Esbensen og WSP Group

Konkurrencen blev skudt i gang i marts i år i et samarbejde mellem Frederiksberg Kommune, CBS og Metroselskabet. Ved den lejlighed sagde formand Jan E. Jørgensen (V) fra Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg blandt andet:

- Vi er grundige – for det skal vi være. Det her handler om rammerne for tusinder af menneskers hverdag, så vi skal godt fra start og ligeså godt i mål. Derfor er det godt med et grundigt forløb, hvor seks meget kompetente firmaer giver deres bud på opgaven. Selve konkurrencen munder ud i et koncept for, hvordan man kan integrere et campusområde i en tæt bymidte, så på sigt er det forhåbentlig ikke kun Frederiksberg, der får udbytte af arbejdet.

I konkurrencens anden fase skal de tre deltagere arbejde med mere konkrete forslag. Konkurrencen afgøres endeligt i slutningen af 2014. Byggeriet går tidligst i gang i 2016. Det bliver tidligst i 2020, at de nye bygninger er helt færdige, og CBS kan flytte ind.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078