23948sdkhjf

Ledige stillinger haves - landinspektører søges

Selvom der nærmest er jobgaranti for landinspektører, er der alligevel mangel på studerende på uddannelsen. Stor brandingkampagne skal gøre faget og uddannelsen mere kendt.
En historisk lav ledighed er ikke hverdagskost på arbejdsmarkedet i disse år. Men for landinspektører er virkeligheden den, at de lige nu nærmest vader i jobtilbud samtidig med, at ledigheden inden for faget er røget helt ned under én procent.

En positiv situation for den enkelte landinspektør, men skidt for arbejdsmarkedet, hvor der nu reelt er ved at være mangel på landinspektører.

Det er baggrunden for, at man netop i disse dage over hele landet kan se iøjnefaldende annoncer i bybilledet for landinspektørfaget og -uddannelsen. Bag annoncerne står Landinspektørforeningen.

- Vi ønsker med de flotte posters at skabe større opmærksomhed om faget. Annoncerne er en del af en større brandingkampagne, der forhåbentlig kan få flere unge til at søge ind på uddannelsen, for lige nu kan vi simpelthen ikke mætte arbejdsmarkedet med det antal landinspektører, der efterspørges, siger Henning Elmstrøm, formand for Den danske Landinspektørforening.

Landinspektører bliver ansat i såvel det offentlige som i det private erhvervsliv, hvor der både er mulighed for at blive selvstændig praktiserende landinspektør, arbejde hos rådgivende ingeniørfirmaer eller forsyningsselskaber.

Uddannelsen, der tager fem år, kan læses på Aalborg Universitet i enten Aalborg eller på universitetets afdeling i København. I modsætning til mange andre akademiske fag har også de nyuddannede landinspektører nemt ved at finde arbejde. Mange nyuddannede har således allerede sikret sig deres første job inden de dimitterer fra universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08