23948sdkhjf

Lettere at få tag på stormen

Forta er navnet på et nyt tids- og arbejdsbesparende vindafstivningssystem til sikring af småhuses tagkonstruktioner.
Nu er det blevet langt lettere og hurtigere at udføre den nødvendige sikring og beskyttelse af småhuses tagkonstruktioner mod ekstreme vindstød.

ITW Construction Products i Middelfart har nemlig udvidet sortimentet af NKT-Fasteners produkter med et nyt komplet vindafstivningssystem, der på en række afgørende punkter gør montagearbejdet betydeligt lettere og hurtigere at udføre - samtidig med at det minimerer risikoen for fejl.

Det nye system hedder Forta og adskiller sig fra markedets øvrige systemer ved at være en færdig og gennemtænkt pakkeløsning, hvor de enkelte dele og beslag er fleksible og justerbare med hensyn til længde og vinkel, så de let kan tilpasses den aktuelle situation. Det betyder også, at systemet består af langt færre komponenter end normalt, og at det er langt lettere at dimensionere opgaven og bestille præcist det, der er behov for.

Alle beslagene passer både til 25 mm hulbånd og 40 mm vindgitterbånd, og de kan fastgøres valgfrit med søm eller skruer på såvel oversiden som undersiden af tagspærene.

Ydermere behøver forankringen til funda-mentet ikke længere at blive udført sammen med støbearbejdet, men kan efterfølgende monteres i det færdige fundament. Hele systemet er derfor meget fleksibelt og tidsbesparende at arbejde med.

Med Forta korrekt monteret sikres huset og taget mod hele fire forskellige former for vindskader. Loftsfladen afstives diagonalt, så bygningen ikke kan ekse. Tagkonstruktionen fastgøres til fundamentet, så taget ikke kan flyve af. Taget sikres mod at glide på murene, og endelig sikres tagspæ-rene mod at vælte.

Alle elementer i Forta-systemet er fremstillet af varmforzinket stål, og alle dimensioneringstabeller og oplysninger i den tilhørende monterings-vejledning tager udgangspunkt i anvisningerne på området fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Træbranchens Oplysningsråd (TOP).

Forta-systemet og de øvrige produkter i NKT-Fasteners sortimentet forhandles landet over gennem førende byggemarkeder, tømmerhandler og beslagforretninger.

Læs mere om NKT-Fasteners

Kilde: ITW Construction Products

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093