23948sdkhjf

Vinderne fundet i Forsvarets konkurrence

De to teams, som skal stå for projekt ”Grønne Etablissementer” og den grønne omstilling på Aalborg Kaserner og Almegård Kaserne, er nu fundet.
Lav et visionært bud på grøn omstilling af en kaserne. Sådan lød opgaven i konkurrencen for Projekt Grønne Etablissementer, hvor de to bedste bud nu er fundet og skal føres ud i livet.

Læs mere: Fem videre i Forsvarets konkurrence

- Her i fase to har vi fået fem rigtigt spændende og innovative bud på, hvordan Forsvaret kan gøre de to kaserner mere grønne og energioptimale. Nu har vi valgt to projekter, som vi glæder os meget til at se gennemført, fortæller projektleder for Projekt Grønne Etablissementer, Morten Klitgaard Pedersen.

I konkurrencen har de deltagende teams udarbejdet helhedsplaner for, hvordan to udvalgte kaserner, Aalborg Kaserner og Almegård Kaserne på Bornholm, kan blive mere klimavenlige f.eks. ved at spare på varme eller omstille til grøn energi.

Deres visioner bliver til virkelighed
Til projektet på Aalborg Kaserner er det rådgiverteamet bestående af Cowi, Arkitektfirmaet Adept, Arkitektfirmaet Nord og Ghb Landskabsarkitekter, der har vundet opgaven.

Til projektet på Almegård Kaserne er vinderne rådgiverteamet bestående af Sahl Arkitekter, Tredje Natur, Cenergia, Oluf Jørgensen og Viborg Ingeniørerne.


Arbejdet afsluttes i 2017 I begyndelsen af maj 2014 forventes det, at der skrives kontrakt med de to vindende teams. Så går programmeringen, planlægning og projektering i gang, og forløber i resten af 2014.

Allerede i begyndelsen af 2015 forventes det praktiske arbejde at begynde. Projekterne forventes afsluttet i slutningen af 2017

Evalueringskriterier:
I evalueringen er udvalgt det økonomisk mest fordelagtige forslag for hver kaserne, hvor hovedvægten har været på kvaliteten i det tilrettede projekt, der består af tre dimensioner:
• Udstillingsvinduet, altså hvor innovativ og synlig en forandring opnår demonstrationsprojekterne;

• Ressourcerne, altså hvor store energireduktioner og omlægninger til vedvarende energi opnår projekterne.

• Strategien, altså hvor gode driftsreducerende tiltag og fleksible løsninger projekterne indeholder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125