23948sdkhjf

Anklage om ulovlige fyringer i konkursramt trælast

Fire ansatte ved Idestrup Trælasthandel blev fyret samme dag, som trælasten blev erklæret konkurs og købt af en ny ejer. Det er i strid med loven, lyder det anklagende fra 3F.
Det skriver folketidende.dk

Da Idestrup Trælasthandel ApS onsdag før påske blev erklæret konkurs ved Skifteretten i Nykøbing Falster, var der allerede samme dag en ny ejer på plads, nedrivningsvirksomheden J. Jensen fra Lynge. Skærtorsdag åbnede trælasten så igen under det nye navn Idestrup Tømmerhandel.

I mellemtiden var fire ansatte dog blevet opsagt af kurator, der var indsat til at varetage virksomhedens interesser. Den fremgangsmåde strider mod virksomhedsoverdragelsesloven, lyder det nu fra 3F, som har sat en advokat til at se nærmere på forløbet.

- I de få timer virksomheden var i hænderne på konkursboet, blev de ansatte opsagt, og det selvom det må have stået klart for alle, også kurator, at virksomheden ville blive solgt samme dag. Loven om virksomhedsoverdragelser, der beskytter ansatte mod opsigelse ved overdragelser af virksomheder, gælder i Danmark også for konkursboer. Det fremgår tydeligt af loven siger Transportansvarlig i 3F Guldborgsund, Thorkild Holmboe-Hay, til folketidende.dk.

Han mener, at både kurator og trælastens nye ejer kan gøres ansvarlig for lovbrud.

Original artikel: 3F: Ulovlige fyringer efter konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109