Udbudsform og entreprenørvalg skaber fynske harme
Fem entreprenører er udvalgt til at byde på Erhvervsakademi Lillebælts nye, 234 millioner kroner dyre byggeri i Odense.
Udbudsformen for det store byggeri og de begrænsninger det indebærer for mindre firmaer får hårde ord med på vejen fra Claus Larsen, formand for Dansk Byggeri på Fyn.
Han så hellere, at projektet var blevet opdelt i fagentrepriser, så flere mindre - og ifølge ham gerne fynske - firmaer kunne byde ind.
Hvor er det fynske islæt?
Resultatet af udbuddet er, at der blandt de fem udvalgt entreprenører er én fra Fyn. Derudover er to fra Jylland og to fra Sjælland. Også det vækker undren blandt lokale byggefolk og politikere.
- Det undrer mig, at en uddannelsesinstitution kan vælge fire udenbys entreprenører. Hvis alt arbejde skal laves af folk fra København, hvem skal skolen så samarbejde med, siger Claus Larsen, formand, Dansk Byggeri på Fyn, til Fyens Stiftstidende.
City Campus binder by og havn sammen
Nybyggeriet på cirka 20.000 kvadratmeter nær banegården og Odense Havn samler Erhvervsakademiet Lillebælts aktiviteter, der i dag er spredt på otte forskellige adresser.
Læs mere: Grønt lys til 20.000 kvadratmeter campus i Odense
I alt samler Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus i Odense omkring 3.000 studerende på en 42.000 kvadratmeter stor grund, der tidligere husede salgsautomatfabrikken Wittenborg. Her bliver uddannelserne samlet mellem Odenses banegård og havn i nærheden af VUCs kommende bygning og Tietgenskolen i det der er blevet døbt City Campus.