23948sdkhjf

Fuld gang i stort kloakprojekt

Forsyningsselskabet HOFOR er i gang med at bore to kloaktunneller under København og Hvidovre med Arkil blandt entreprenørerne.
Første etape i arbejdet med at anlægge Danmarks største kloakprojekt er vel overstået, og forsyningsselskabet HOFOR er nu i gang med at bore begge kloaktunneler – tvillingetunnellerne – under og langs Vigerslevparken. Det oplyser HOFOR i en pressemeddelelse.

Boremaskinerne, som borer tunnelerne til de to store kloakledninger kaldet Damhusledning København og Damhusledning Hvidovre, gnaver sig nu gennem jorden.

Tvillingledningerne, der bliver lagt næsten parallelt 10-15 meter under henholdsvis Vigerslevparken og Sydkærsvej i Hvidovre, vil mindske risikoen for oversvømmelser i området omkring parken samt reducere forureningen af Damhusåen, så Vigerslevparken får et bedre miljø, og der på sigt kan laves strand ved Kalveboderne, hvor åen munder ud.

6,5 kilometer rør sænkes ned i dybet
Siden HOFOR i foråret 2013 gik i gang med de store tunnelprojekter, er der blevet lavet adgangsskakte på begge strækninger. Det er mellem disse skakte og dybt under jordoverfladen, at tunnelboremaskinerne nu er begyndt at bore. Via adgangsskaktene skal der i alt hentes op mod 100.000 m3 udboret jord op og sænkes i alt 6,5 kilometer rør ned.

- Vi har her i marts boret ud og indsat rør på den første strækning fra VUC-grunden på Gammel Køge Landevej til Åmarken Pumpestation, hvor tunnelboremaskinen krydsede under jernbanebroen på Åmarksvej, og det er gået rigtig godt, siger projektleder Eva Arler fra HOFOR.

Hovedparten af borearbejdet kommer til at foregå om dagen. På enkelte strækninger vil det af sikkerhedsmæssige grunde være nødvendigt at arbejde i døgndrift på grund af forhøjet risiko for sætningsskader, hvis boremaskinen holder for lange pauser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093