23948sdkhjf

MT Højgaard vil være markedsleder på nedgravning af el- og fiberkabler

Markedet for nedgravning af el- og fiberkabler eksploderer. De regionale forsyningsselskaber er begyndt at tilbyde deres kunder bredbånd og telefoni. Nu satser selskaberne på fiberkabler med milliardinvesteringer. MT Højgaard har allerede gravet tusindvis af kilometer el og fiber ned på Sjælland. Den erfaring skal nu bruges på den anden side af Storebælt.
10 års erfaring og referencer fra mange af Danmarks største virksomheder. Sådan lyder MT Højgaard Forsynings opskrift på succes på Fyn og i Jylland. Forretningsområdet er netop blevet udskilt, da der viste sig et enormt potentiale i de mange regionale forsyningsselskaber, der nu vil tilbyde deres kunder fiberbårne bredbånds- og telefoniløsninger. Divisionsdirektør Carsten Clausen forklarer:

- Efter elselskaberne besluttede at investerer i fiberkabler og at nedlægge elkabler har investeringslysten i den grad indfundet sig. Nedlægningen af kabler er en følge af de voldsomme storme, der gentagne gange har ramt Danmark de seneste år. Indtil videre har MT Højgaard kun serviceret de sjællandske forsyningsselskaber som det tidligere NESA, Københavns Energi- Elforsyning, Frederiksberg Forsyning og SEAS-NVE. Men nu er tiden kommet til at tage vores ekspertise med vest på og opdrive markedet på Fyn og i Jylland.

Tidligere slagteriarbejdere
MT Højgaard har allerede haft stor succes med kabelnedgravning på Sjælland, bl.a. ved at ansætte tidligere slagteriarbejdere fra Danish Crown slagteriet i Holbæk og omskole dem. Dermed blev SEAS-NVE og Dong Energys fiberkabler gravet ned hurtigere – og slagteriarbejderne slap for at gå arbejdsløse.

- En af vores afgørende konkurrencefordele er vores fleksibilitet og evne til at påtage os meget store ordrer. Vi bruger både vores egne kabelsjak, lokale underentreprenører og ikke mindst udenlandsk arbejdskraft, primært fra Tyskland og Polen. Samtidig samarbejder vi med Danmarks største elfirma, Lindpro (dattervirksomhed i MT Højgaard), som har meget stor erfaring med el- og fiberkabler. Vi kan altså sammensætte det helt rigtige hold til at udføre store anlægsarbejder, siger divisionsdirektør Carsten Clausen.

MT Højgaards nye landsdækkende forretningsområde er allerede ved at opbygge organisationen i Jylland og på Fyn. I første omgang med udgangspunkt i Århus-kontoret.

- Her tager vi afsæt i, at HT Højgaard har været lokalt etableret inden for anlæg i meget lang tid og derfor har bredt kendskab til lokalområdet. De første kontraktforhandlinger med kunder er gået i gang – og interessen for vores erfaring og store kapacitet er stor, slutter Carsten Clausen.

Kilde: MT Højgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125