23948sdkhjf

Nyt sundhedshus på Ærø

Ærøs borgere fik den 7. oktober et nyt sundhedshus i Ærøskøbing.
Sundhedshuset i Ærøskøbing er blevet indrettet som en del af den allerede eksisterende sygehusenhed i byen. Der er derfor både bygget om og bygget til – heriblandt en træningssal til genoptræning.

Der er afsat 1.050 m² til at samle den kommunale genoptræning, hjemmesygeplejen og sundhedspleje med den regionale socialpsykiatri og misbrugsbehandling. Derudover huser sygehusenheden og sundhedshuset også to praktiserende læger, jordemoder, kiropraktor og lokalpsykiatri.

Sundhedshuset i Ærøskøbing har modtaget 7,7 mio. kr. fra statens pulje til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark.

Dobbelt op på sundhedshuse
Faktisk kunne Ærø-borgerne gå fra indvielse til indvielse den 7. oktober. Samme dag blev også det nye sundhedshus i Marstal indviet.

Læs mere: Indvielse af sundhedshus i Marstal.

Kiropraktorer, praktiserende læger, den kommunale genoptræning og fodterapeuter er bare nogle af de tilbud, som Ærø-borgerne vil kunne få glæde af i de nye omgivelser, og sundhedsmedarbejderne skal også have glæde af hinanden, hvis det står til akut- og ø-udvalgsformand Thyge Nielsen (V).

- Sundhedshusene på Ærø er nære sundhedstilbud, der passer til de primære behov, der er på øen. Vi har heldigvis meget sjældent brug for et universitetssygehus i baghaven, men vi har ofte brug for nære sundhedstilbud som eksempelvis en stærk lægepraksis, der kan hjælpe os, og det har Ærø-borgerne fået. Når det virkelig går galt, så har vi blandt andet vores akutlægehelikoptere, ambulancer og førstehjælpere parat, siger Thyge Nielsen.

I alt 150 borgere, sundhedspersonale, politikere var dukket op for at markere indvielserne, der blev bistået af børnehavebørn fra Marstal og Ærøskøbing.

Sundhedshuset i Marstal
Det gamle rådhus i Marstal bliver centrum for sundhedsydelserne i og omkring byen. Der er etableret en ny lægepraksis på godt 200 m² i stueetagen, hvor tre praktiserende læger kommer til at arbejde. Derudover kommer sundhedshuset til at rumme en kommunal sygeplejeklinik, en praktiserende fodterapeut samt to praktiserende fysioterapeuter.

Sundhedshuset i Marstal har modtaget 2,3 mio. kr. fra statens pulje til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093