23948sdkhjf

Behov for flere offshore-elektrikere

Øget rekruttering til elektrikeruddannelse skal være med til at sikre kvalificeret arbejdskraft til den fremgangsrige danske offshorebranche.
Der er gang i de danske offhore-aktiviteter, og ifølge en rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af regeringen er der intet, der tyder på, at der ikke fortsat vil være vækst. Det skriver def.dk.

Af rapporten ’Afdækning af kompetencebehov til offshorebranchen’, som Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte står bag, fremgår det, at der vil være stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. En af de faggrupper, der i denne sammenhæng benævnes som centrale, er elektrikerne.

Opkvalificering og uddannelse
Arbejdsgruppen, der bestod af en bred kreds af myndigheder, uddannelsesinstitutioner og repræsentanter fra branchens virksomheder og faglige organisationer, har haft til opgave at afdække kompetencebehovene til offshorebranchen, og med rapporten afleverer den 21 initiativer, der skal målrette uddannelser inden for offshore, opkvalificere arbejdskraften og skabe vækst og beskæftigelse.

I en sammenfatning hedder det blandt andet, at det for at sikre branchens fortsatte vækst er afgørende at sikre tilgang af kvalificerede medarbejdere, og at det på grund af konkurrencen om disse kvalifikationer er behov for at øge rekrutteringen til blandt andet el-uddannelsen:

- Det, der er behov for, er, at der er målrettede valgmuligheder indbygget i eksisterende uddannelser og målrettet efteruddannelse på specialistområder. Derudover er der behov for at øge branchens synlighed ved at gøre opmærksom på de mange karrieremuligheder.

Læs hele rapporten ’Afdækning af kompetencebehov til offshorebranchen’ her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093