23948sdkhjf

400 millioner til nye byggeprojekter

Otte kommuner og fire regioner har netop fået tilsagn om dispensationer for samlet 400 mio. kr. fra den såkaldte OPP-pulje.
Interessen for OPP-samarbejder er stor, og både kommuner og regioner er kommet godt i gang med at iværksætte projekter, hvor blandt andet nye hospicepladser, multihaller og museer bliver opført i samarbejde mellem det offentlige og det private.

Og flere projekter er på vej. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager sendte i sidste besked til otte kommuner og fire regioner om, at de er bevilget støtte fra Økonomi- og Indenrigsministeriets OPP-pulje. Det betyder, at kommunerne og regionerne kan gå i gang med deres OPP-projekter uden at deponere hele anlægssummen, sådan som reglerne ellers kræver.

Kommunerne får deponeringsfritagelser og lånedispensationer for samlet 146 mio. kr. til OPP-konstruktioner, mens regionerne får en samlet deponeringsfritagelse på 250 mio. kr.

- Samarbejdet mellem det offentlige og de private kan være en af vejene til at skabe innovation og bedre eller mere velfærd for de samme penge, fordi private virksomheder nogle gange kan byde ind med nye ideer eller viden, som det offentlige ikke ligger inde med. Derfor er det godt, at både kommuner og regioner har mod på at give sig i kast med nye fælles projekter, efter interessen for OPP-projekter var meget afdæmpet i de første år med puljerne. Jeg er ikke optaget af, om det er det offentlige eller det private, der ejer bygningen, når borgerne for eksempel går på biblioteket eller møder op i sundhedshuset. Det afgørende er, at borgeren får en god oplevelse og den service, hun har brug for, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

Blandt de kommuner, der nu får en hjælpende hånd er Holbæk Kommune, som har planer om at opføre et ambitiøst arena-projekt med blandt andet svømme-, skøjte-, cykelhal, fodboldstadion og rekreative områder.

- Vi får omkring 30 millioner kroner ekstra til projektet, og det blev naturligvis meget positivt modtaget i følgegruppen. Vi er kommet et stort skridt nærmere en realisering af arenaen, siger borgmester i Holbæk Kommune Søren Kjærsgaard.

Følgende kommuner får tildelinger fra OPP-puljen:
Køge Kommune (stadion) 30 mio. kr.
Vejle Kommune (sundhedshus) 18 mio. kr.
Frederikshavn Kommune (multihal 14 mio. kr.)
Skanderborg Kommune (administrationscenter og dobbelthal) 30 mio. kr.
Mariagerfjord Kommune (udbygning af samlingshus) 4,4 mio. kr.
Gribskov Kommune (bibliotek og museum) 4,7 mio. kr.
Jammerbugt Kommune (skole) 15 mio. kr.
Holbæk Kommune (Holbæk Arena) 30 mio. kr.

Følgende regioner får tildelinger fra OPP-puljen:
Region Hovedstaden (etablering af rensningsanlæg på sygehus m.v.) 51 mio. kr.
Region Hovedstaden (etablering af køle- og nødstrømsanlæg på sygehus) 59 mio. kr.
Region Sjælland (udvidet stråleterapi på sygehus) 46 mio. kr.
Region Midtjylland (etablering af hospicepladser) 25 mio. kr.
Region Syddanmark (ny psykiatrisk afdeling i Vejle) 69 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095