23948sdkhjf

Spot på smuk arkitektur i Hjørring

For at sætte fokus på værdien af arkitektonisk kvalitet har Hjørring Kommune indført en arkitekturpris. Den blev uddelt for første gang den 1. oktober.
Hjørring Byråd har indført en Arkitekturpris for smukt og vellykket byggeri, udført med stor indlevelse i funktion, sted og omgivelser. Prisen er indført for at sætte fokus på værdien af arkitektonisk kvalitet i det fysiske miljø i byerne og i det åbne land.

Hjørring Kommunes Præmieringskomité havde enstemmigt valgt at præmiere fire byggerier i 2013:

Ældrecenteret Svanelundsbakken i Hjørring
Arkitekt: Bjerg Arkitektur A/S
Bygherre: Hjørring Kommune

Begrundelse for præmiering:

- En bebyggelse, der udnytter sin landskabelige placering fuldt ud. Et enkelt og nøgternt byggeri i gode materialer, som løftes af fornemme og funktionelle detaljer. De fine gårdrum og bearbejdningen af udearealerne bidrager til en god samhørighed mellem ude og inde.

Ny bolig i det åbne land, Klithusevej 92, Nørlev
Arkitekt: A2 Arkitekterne A/S
Bygherre: Villy Lade

Begrundelse for præmiering:

- Et venligt, og meget personligt hus. Den stærke komposition, det fine materialevalg og en udpræget stoflig fornemmelse skaber et ydmygt hus, der er smukt tilpasset landskabet og udnytter udsigt, læ og eksisterende beplantning.

Tilbygning til Sygehus Vendsyssel
(Ny hovedindgang og medicinsk sengeafdeling)
Arkitekt: Arkitektfirmaet Nord A/S, Aart Architects A/S
Bygherre: Region Nordjylland

Begrundelse for præmiering:

- Et smukt byggeri, i store enkle former, opført i gode og gedigne materialer, som afspejler stor materialesans. Den nye hovedindgang tager fint imod patienter og gæster, og vandrehallen er et lyst og behageligt rum, som giver sygehuset et imødekommende og menneskeligt ansigt, og bidrager til oplevelsen af ro, og nærhed til de grønne, omkringliggende arealer.

Kvarterløft i Vestbyen, Trolhättanvej 6- 42, Hjørring
Arkitekt: Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S, Landskabsarkitekt: Rosseels Tegnestue
Bygherre: Hjørring Boligselskab

Begrundelse for præmiering:

- En vellykket, gennemgribende renovering med mange gode detaljer. Resultatet er en bebyggelse, som fremstår indbydende og helstøbt i sit tidløse udtryk. Den enkle, men identitetsskabende, landskabelige bearbejdning medvirker i høj grad til den positive oplevelse af stedet, som et haveboligområde med fin nærhed mellem bolig og udearealer, til stor glæde for områdets beboere.

Udover offentligheden var der til Arrangementet specielt indbudt repræsentanter for de præmierede byggerier: Arkitekter, landskabsarkitekter og bygherrer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094