23948sdkhjf

Professionelle og amatører delte æren

Svendborg Kommunes Arkitekturpris blev i år uddelt for niende gang. Tre nominerede blev i år hædret med prisen, ud af de otte nominerede bygninger.
Der var både amatører og professionelle i blandt vinderne, som 1.100 af Svendborgs borgere havde stemt på. Herefter valgte præmieringsudvalget de tre vindere blandt den halvdel, der fik flest stemmer.

Sydfyns Elforsynings (SEF) nye bygning, som ligger på Fåborgvej, og er tegnet af arkitektfirma C & W arkitekter, Svendborg, var blandt de tre vindere, der fik en plakette fra Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik.

De modtog prisen med bl.a. denne begrundelse:

- Sydfyns Elforsyning markerer sig ved at gro ud af bakken og tilpasser sig den omgivende natur og bygningen er et flot eksempel på hvordan sammenspillet mellem Arkitektur og kunst, er en vellykket fælles fortælling. Med bygningens unikke og indbydende atrium er Svendborg blevet et rum i arkitektonisk særklasse rigere.

Ny by på bar mark
Den næste prismodtager var SAB’s almennyttige etagebyggeri i Tankefuld, som er tegnet af Plus Arkitekterne, Svendborg. De fik prisen med følgende begrundelse:

- Boligbebyggelsen ”Tankefuld” tildeles Svendborg Kommunes Arkitekturpris for sin eksemplariske og nuancerede måde at skabe ny by på bar mark. Bebyggelsen rummer store rummelige kvaliteter ude som inde og husene giver samlet et levende og varieret arkitektonisk udtryk, det der kendetegner en by.

Også pris til amatørerne
Tredje prismodtager var et privat ejet baghus i Valdemarsgade i Svendborg. Det er tegnet og bygget af ejerne af huset, Trine og Michael Kirketerp Struve – der selv betegner sig som amatører.

- Baghuset i Valdemarsgade tildeles arkitekturprisen for på overbevisende måde at indpasse et nyt Baghus i en historisk bydel. Selvbyggerne har forstået at læse den historiske lokale byggeskik, endvidere er det sympatisk, at man har valgt at genanvende de gamle byggematerialer og givet dem nyt liv i det ”Ny-gamle” baghus, hed det om baghuset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093