23948sdkhjf

Ny inspiration til at anvende regnvand til byudvikling

Udsigten til et vådere klima giver nye udfordringer og muligheder for byudvikling. Ny udgivelse viser forsøgs- og udviklingsprojekter med fokus på klimatilpasning i byer og byområder.
Regnvand i byen , en ny publikation, videregiver erfaringer med udvikling af byrum, hvor regnvandshåndtering er en del af løsningen, for dermed at inspirere til at anvende stigende vandmængder positivt til de fremtidige klima- og ressourceudfordringer.

- Jeg håber, denne udgivelse kan bidrage til, at folk tænker regnvandet ind som en del af løsningen i stedet for et problem. Når udviklingen af byrum kobles sammen med klimatilpasning, opstår der en række interessante muligheder. Danmark er kendt for at gå nye veje, men vi kan også lære af vores naboer. Med ”Regnvand i byerne” viser vi, hvordan man kan tage højde for ændrede klimaforhold og samtidig gøre vores by- og boligområder mere indbydende og mere bæredygtige, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Eksempler fra ind- og udland
[i}Regnvand i byen[/i] viser ni gode lokale løsninger på afledning af regnvand, hvor ældre som nye projekter er udvalgt for at inspirere og videregive erfaringer. Projekterne kommer fra bl.a. Tyskland, Holland og Sverige. Også tre danske eksempler er repræsenteret, heriblandt Sellsmosen, i Taastrup by, som er en del af områdefornyelsen Kulturringen.

Udgivelsen henvender sig primært til kommuner, planlæggere, almene boligorganisationer og andre fagkredse, der kan finde inspiration til regnvandshåndtering i byrum.

Hen udgivelsen Regnvand i byen – 9 europæiske LAR projekter her .

Det er ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som står bag Regnvand i byen .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093