23948sdkhjf

Udbud skal give lokale et ekstra boost

Assens byråd har besluttet at hæve rammen for anlægsinvesteringer i 2013 med 5 mio. kr. til yderligere bygningsvedligehold. De lokale er i fokus ved udbud.
- Formålet er at give erhvervslivet i kommunen et ekstra boost gennem nye byggeprojekter, fortæller borgmester Finn Brunse på Assens Kommunes hjemmeside og fortsætter:

- Det er en del af Assens Kommunes vision at skabe vækst i de lokale virksomheder, hvilket vi derfor arbejder kontinuerligt på at realisere – bl.a. gennem dette tiltag, der skal medvirke til at styrke erhvervsudviklingen og fremme samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunen.

Det var et krav, at de nye byggeprojekter skulle kunne gennemføres i 2013 for at få bevilliget penge fra ekstrapuljen på 5 mio. kr., og dermed er arbejdet med fire ud af de fem udvalgte projekter i fuld gang, mens det sidste projekt allerede er afsluttet.

Stor lokal deltagelse på bygge- og anlægsprojekter
Lars Evald Jensen, byg- og beredskabschef ved Assens Kommune, fortæller, at der er knyttet lokale leverandører til samtlige af de fem udvalgte byggeprojekter, og han glæder sig over de lokale virksomheders gennemgående store deltagelse i bygge- og anlægsområdets projekter:

- Der er altid lokale erhvervsdrivende med i bygge- og anlægsområdets udbud, såfremt der findes leverandører på det pågældende område i kommunen, og vi lægger stor vægt på at benytte os af vores dygtige, lokale leverandører, lyder det fra Lars Evald Jensen.

Jørgen Pedersen, Glamsbjerg Tømrer- og Snedker A/S, fortæller bekræftende, at der har været en mærkbar stigning i deres opgavetildeling ved Assens Kommune i løbet af 2013:

- Vi bliver inviteret med til rigtig meget og får også mange af de opgaver, kommunen udbyder. Jeg er godt tilfreds med vilkårene som lokal erhvervsdrivende i Assens Kommune og oplever generelt, at rigtig mange byggeprojekter og opgaver går til lokale virksomheder.

Kommune: Ny indkøbsafdeling tilgodeser de lokale
Efter at Assens Kommune ved udtrædelsen af Fællesindkøb Fyn fik egen indkøbs- og udbudsafdeling i 2012, har kommunen arbejdet på at tilrettelægge udbud, så de i højere grad tilgodeser de lokale erhvervsdrivende, og resultaterne viser sig nu.

- Vi kan se, at de lokale leverandører generelt har fået lettere ved at deltage i vores udbud, og der er også flere lokale, der vinder udbud – f.eks. har en lokal leverandør netop vundet en aftale på vikarydelser til kommunen, oplyser Mette Tokehøj, afdelingsleder for Indkøb og Udbud ved Assens Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172