23948sdkhjf

Eksport holder Gråkjær oven vande

Mens danske landmænd ikke investerer i nye staldbyggerier, ser det anderledes positivt ud i vores nabolande.
Gråkjær er lige kommet med regnskab, og det viser ikke overraskende, at selskabet stadig arbejder på et presset marked. Omsætningen er faldet med 53,3 mio. kr. og endte dermed på 595,3 mio. kr. i 2012/2013. I samme periode faldt overskuddet før skat med 6,6 mio. kr. til 3,5 mio. kr. Det skriver Børsen.

Alligevel er administrerende direktør Jan Larsen tilfreds med udviklingen. Han hæfter sig ved, at der generelt er hård konkurrence i branchen, og på den baggrund glæder han sig over, at det er lykkedes Gråkjær at få overskud for andet år i træk.

Bedre forhold for svenske og norske kunder
Specielt i Danmark mærker Gråkjær stadig krisen, og her har virksomhedens kunder særdeles svært ved at skaffe finansiering til nye byggerier. Til gengæld har Gråkjær mærket stigende efterspørgsel i vores nabolande.

- De svenske landmænd har lidt bedre vilkår og muligheder for at investere, fordi de får en højere pris for deres mælk af Arla end deres danske kolleger, selv om de leverer til samme mejeriselskab, siger Esben Lindberg til Børsen.

I Norge er det specielt kvægstalde, der lige nu er god efterspørgsel efter, fordi de norske bønder får offentlig støtte til deres byggeri. Esben Lindberg fremhæver også udviklingen i flere østeuropæiske lande som positiv. Her etablerer et stadigt stigende antal danske landmænd til sig, og de lader danske entreprenører opføre deres stalde for på den måde at have et teknologisk forspring i forhold til lokale bønder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093