23948sdkhjf

Nyt redskab skal sætte skub i oliefyrsudskiftning

En ny telefonisk rådgivningstjeneste skal hjælpe bygningsejere, når deres gamle oliefyr- eller naturgasfyr skal udskiftes.
Bygningsejere kan nu få hjælp over telefonen til at vælge den mest oplagte opvarmningsform, når deres gamle oliefyr- eller naturgasfyr skal udskiftes. Det fremgår af Energistyrelsens hjemmeside, ens.dk.

Den nye rådgivningstjeneste varetages frem til udgangen af 2015 af et partnerskab bestående af Energitjenesten, Bolius og Teknologisk Institut og giver bygningsejere mulighed for at ringe til uvildige rådgivere for vejledning om relevante opvarmningsformer, og hjælper med at skabe overblik over processen og med at komme videre.

De nye regler for oliefyr
Fra 2013 må der ikke installeres oliefyr i nye bygninger, ligesom der ikke må installeres naturgasfyr, der ligger i områder, som ikke er udlagt til naturgasforsyning pr. 1. januar 2013.

Fra 2016 må gamle oliefyr ikke erstattes med nye, hvis det er muligt at få fjernvarme eller naturgas i stedet.

Baggrund
Med den energipolitiske aftale af 22. marts 2012 blev det aftalt at fremme udfasningen af olie- og naturgasfyr. Med energiaftalen blev der etableret en pulje på i alt 42 mio. kr., der bl.a. skal fremme omlægningen fra olie- og naturgas til VE-baserede alternativer som f.eks. varmepumper. Rådgivningstjenesten udspringer af denne pulje.

Ved siden af rådgivningstjenesten er der bl.a. iværksat en række demonstrationsprojekter, der skal udvide anvendelsen af VE-baserede opvarmningsformer gennem f.eks. billiggørelse eller teknologisk udviklingsarbejde, så VE-baserede opvarmningsformer bliver et attraktivt alternativ til olie og naturgas for en større del af bygningsejerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11