23948sdkhjf

50.000 meter plastrør holder motorvej tør

Et konsortium bestående af Barslund A/S og K.L. Kristensen, som har hovedentreprisen på en udvidelse af motorvejen ved Vejle, har valgt Brødrene Dahl som leverandør til underjordisk infrastruktur.
Til november slipper bilisterne ved Vejle for at skulle køre i kø på motorvejen. 13 km motorvejsstrækning med seks dugfriske spor vil stå klar til at afvikle trafikken effektivt og sikkert. Motorvejsudvidelsen har stået på i knap tre år, og Brødrene Dahl har været med hele vejen som rådgiver og leverandør af alt det, der ligger under jorden, herunder alt brøndgods, alle rør, kabelrør og kabelbrønde.

- Der er rigtig mange kabler til trafikinformation, som bliver gravet ned samtidig med at de nye spor anlægges. Kablerne bliver samlet i rør og brønde, så det efterfølgende er nemt at komme til dem og føje nye til, siger Ole Breinbjerg fra Brødrene Dahl Infrastruktur.

Når motorvejsudvidelsen er færdig, vil ikke mindre end 50.000 meter plastrør være gravet ned i jorden. Det enorme rørsystem fungerer som både dræn- og transportledninger. Brødrene Dahl har anbefalet dobbeltvæggede rør fra Waviner fremstillet i PP-materiale, som er specielt udviklet til at lede regnvand væk fra veje, så de tørrer hurtigere og dermed er mere sikre at færdes på.

Projekt til over en kvart milliard
At bygge en helt ny motorvej er én ting, men det er en særlig udfordring at udbygge en eksisterende motorvej, og ikke mindst én som er så befærdet som motorvejen ved Vejle. For at sikre en effektiv trafikafvikling i anlægsperioden laves de eksisterende nødspor om til nye spor, som udvides med nye nødspor i siden.

- De gamle nødspor fræses op, og der lægges en ny bund, så nødsporet kan bruges til det nye spor. Så man laver hele fundamentet for det nye spor allerede under den midlertidige løsning, og anlægger også de nye afvandingssystemer, forklarer Ole Breinbjerg.

Motorvejsprojektet til en samlet entreprisesum på 260 mio. kr. blev påbegyndt i efteråret 2011 og afsluttes efter planen til november i år. Det er et konsortium bestående af Barslund A/S og K.L. Kristensen, der har hovedentreprisen, og som har valgt Brødrene Dahl som leverandør.

Brødrene Dahl har lang erfaring med motorvejsbygning og –udvidelse. I øjeblikket er virksomheden også involveret i motorvejsprojekter ved Greve, Silkeborg og Middelfart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098