23948sdkhjf

Udsigt til elektrikermangel

I 2016 vil der blive brug for lige så mange elektrikere på de store anlægsprojekter, som der i alt uddannes på et år. Det viser en ny rapport.
Efterspørgslen på elektrikere vil stige voldsomt som følge af de planlagte større infrastrukturprojekter i de kommende år. Det fremgår af en rapport fra det såkaldte Leo Larsen-udvalg, Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov.

Udvalget har undersøgt, hvad de store projekter som Femern Bælt, sygehusene, letbaner, ny Storstrømsbro, Metro Cityring, modernisering og udbygning af jernbanenettet med mere vil betyde for behovet for arbejdskraft frem til 2020.

Efterspørgslen efter elektrikere vil stige de kommende år. Når efterspørgslen topper i 2016, ventes der at blive behov for 1.400 ekstra elektrikere.

Tallet 1.400 svarer ret nøje til det antal nye uddannelsesaftaler, der blev indgået i 2012: I alt 1.472 aftaler. Altså kan de store projekter bruge lige så mange elektrikere som det antal, der får deres svendebrev i 2016. Det skriver Dansk El-forbund på sin hjemmeside, def.dk.

Rapporten fra ekspertudvalget rummer 12 anbefalinger, som går ud på at få de forskellige led i jobformidlings- og i uddannelses- og kompetenceudviklingssystemet til at spille bedre sammen. Flere af anbefalingerne peger på øget uddannelse, efteruddannelse samt flere lære- og praktikpladser i forbindelse med store udbud.

Læs rapporten: Rapport fra Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078