23948sdkhjf

Nye bidrag til udviklingen af Aarhus' bynære havnearealer

Arkitektskolen Aarhus og 200 arkitektstuderende giver alternative bud på, hvordan de bynære havnearealer i Aarhus kan udvikles og anvendes.
200 kandidatstuderedne har forvandlet en gammel fiskekutter fra Hvide Sande til installationer på Aarhus Havn – nærmere bestemt på Pier 4, langs kajkanten ud mod Vestre Mole og Dome of Visions. Her kan resultatet ses den kommende uges tid.

Med hjælp fra Aarhus Søfartsmuseums arkiver har de studerende bygget videre på havnens historie og derved etableret et alternativt bud på udviklingen af de bynære havnearealer. De har skabt en række installationer, som består af hvad det betegens ”stationære, punktvise arkitektoniske nedslag og bevægelige rumlige vogne”.

Resultatet kan ses langs en 230 meter lange strækning, hvor der er nyt liv, aktivitet og muligheder for at opholde sig. Vognene, der bevæger sig langs kantens tidligere kranspor, består af forvandlede dele af en gammel fiskekutter.

Workshoppen er gennemført i samarbejde med Aarhus Kommune ved stadsarkitekt Stephen Willacy og under ledelse af undervisere fra Arkitektskolen Aarhus og den internationalt kendte kunstner, arkitekt og underviser Shin Egashira fra Architectural Association School of Architecture i London.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172