23948sdkhjf

Iværksætterfirma vil sikre danske hjem

Med hjælp fra Opfinderrådgivningen har virksomheden Lindrucker udviklet to nye produkter til sikring af vinduer.
Terkel Lind, tidligere global direktør i Nokia, men nu iværksætter, har oplevet fem indbrud på otte år i familiens hjem. En dialog med en politimand førte til, at han for et par år siden stiftede virksomheden Lindrucker, med afsæt i at udvikle løsninger til at sikre hjemmet.

- Jeg kunne slet ikke forstå det, da politimanden fortalte, at der faktisk er en løsning på problemet, men at den løsning kun fandtes i teorien, Derfor kastede vi os ud i projektet med at finde den mest optimale sikring af vinduer og terrassedøre mod tyveri, fortæller Terkel Lind.

Det er der kommet to produkter ud af. Det ene er en vindueslås, udviklet sammen med den nu tidligere politimand. Den kom på markedet i foråret i år. Blandt andet gennem aftaler med landets store forsikringsselskaber.

Det andet aktuelle produkt er en sikker vindueshaspe, udviklet med opfinder og finmekaniker Jan Pedersen, der selv tog affære, efter han oplevede flere indbrud i sin lejlighed. Han kom i kontakt med Terkel Lind via Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, som havde været behjælpelig med udviklingen af vindueslåsen i forvejen og var med til, at der blev indgået licensaftale mellem Jan Pedersen og Lindrucker om den indbrudssikre haspe.

Certificeret som den første i verden
Den første protype af vindueslåsen blev til i fabrikationsværkstedet Fablab TI hos Opfinderrådgivningen.

- Vi havde lavet den tidlige prototype af vindueslåsen i 3D-print hos Fablab TI og tog den med til det første møde med en stor svensk vinduesvirksomhed, som vi samarbejder med. Hvis ikke vi havde haft prototypen med, tror jeg ikke, at de var gået videre med forhandlingerne med os, siger Terkel Lind.

Vindueslåsen, der monteres så den går hele vejen igennem vinduesrammen, har som den eneste i verden certificeret efter den internationale test ”European Norm 1627, annex B, RC 3”, som Teknologisk Institut har lavet. Vindueslåsen kan modstå et 20 minutters opbrudsforsøg med bl.a. koben, skruetrækker, jernrør, stiksav og hammer. Desuden har den ikke givet efter for opboring med elektrisk boremaskine og træk og tryk med 650 kg.

Vindueslåsen har været undervejs i halvandet år og vindueshapsen i hele fem år. Det grundige forarbejde og udviklingen af produkterne har inkluderet bidrag fra politiet, borgere, forsikringsselskabernes specialister, designerne Norm Architects, indbrudstyve og Opfinderrådgivningen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095