23948sdkhjf

Innovation sikrer Kappendrup store kunder

Takket være innovation har det lille el- og vvs-firma fået aktører som A2SEA og Fayard på kundelisten. Samarbejdet drejer sig om et mobilt sikkerhedssystem til bl.a. byggepladser, skibe og offshore.
Kappendrup ApS har fundet en smart løsning på den udfordring, en skibsredder står overfor skibsreder, når man vil sikre sig, hvem de rhar adgang til et skib, mens det laster, losser eller ligger i dok.

Gennem de sidste par år har de udviklet det mobile Kappendrup Check-point, der let kan opsættes alle steder, hvor man ønsker at etablere adgangskontrol. Selve check-pointet fungerer præcis som de traditionelle sikkerhedssystemer, der anvendes i bygninger, og skal der etableres supplerende afskærmning af området sker det ved hjælp af særlige P-Gates moduler og sensorer.

Startede med havvindmølle-projekt
Prototypen til Kappendrup Check-point blev udviklet allerede i 2010, hvor Kappendrup ApS fik en speciel forespørgsel fra A2SEA.

- De ville høre, om vi kunne bygge et system, der gjorde det muligt at få bedre overblik over hvilke personer, der var ombord på fartøjerne – både når de var i havn for at laste vindmøllekomponenter og når de arbejdede med installation i havvindmølleparkerne. Og det blev så starten til Kappendrup Check-point, fortæller Lars Møllerhøj, udvikler af systemet, og medindehaver af Kappendrup.

Succes med internationalt perspektiv
Succesen med Kappendrup Checkpoint spredte sig hurtigt, og de næste ordrer gik bl.a. til Fayard A/S, der i forbindelse med Maersk Giants renovering i Hirtshals ønskede etablering af en effektiv adgangskontrol ved landgangen. Her blev der også mulighed for at teste systemet i stor skala, da der var op til 400 personer ombord på boreplatformen samtidig, og i alt 1.600 individuelle personer over hele perioden.

Senest er der i samarbejde med Norske VingCard Marine, leveret et anlæg til det Norske rederi Island Offshore. Her integreres samme ID-kort til både dørlåsene ombord, redningsbådene og Kappendrup Check-point ved landgangen.

Globalt set vurderes markedet for det mobile sikkerhedssystem at være enormt. Men de store perspektiver slår ikke Lars Møllerhøj ud af kurs:

- Jeg rejser selv ud og monterer disse anlæg, så vi har ansat en ny montør til at varetage mine tidligere opgaver. Og så tager vi bare et skridt ad gangen, efterhånden som interessen og efterspørgslen vokser, fastslår han.

Om Kappendrup ApS
Kappendrup ApS er autoriseret El- og VVS-installationsfirma, beliggende i Kappendrup på Nordfyn. Firmaet udfører alle former for installationer inden for både el, data, vvs og varmepumper hos både private, erhverv samt offshore. Firmaet har siden 2000 været drevet af installatørerne Henning Rasmussen og Lars Møllerhøj, og tæller i dag 12 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078