23948sdkhjf

Fra iværksætter til SKI-leverandør

Pluskontoret blev grundlagt i 1993 af syv nyuddannede, kvindelige arkitekter. Tegnestuen har netop fejret 20 års jubilæum.
På 20 år er den Aarhusianske tegnestue Pluskontoret Arkitekter vokset fra et iværksætterprojekt til et anerkendt arkitektkontor med SKI-aftaler og flere arkitektur- og gazelle-priser.

Jubilæet – og partnernes 50-års fødselsdage – fejrede tegnestuen den 13. september egne rammer på den tidligere chokoladefabrik i Klostergade i Aarhus.

Pluskontoret Arkitekter så dagens lys i 1993 som et netværksbaseret arbejdsfællesskab og iværksætterprojekt for syv nyuddannede, kvindelige arkitekter.

- Vi var glødende idealister og ville forbedre verden gennem arkitektur – det vil vi i øvrigt stadig. Vi mener, arkitektur er for alle, fortæller Suna Cenholt. Hun og Mette Stavad er i dag de to gennemgående partnere tilbage fra tegnestuens grundlæggelse.

I dag har Pluskontoret Arkitekter vokset sig til en tegnestue, der beskæftiger 23-25 medarbejdere. Den er desuden en af de ganske få arkitekt-tegnestuer i Danmark, der kan bryste sig af at være SKI-leverandør inden for to delaftaler på boliger og skoler.

- Det ser vi da som et enormt potentiale og en anerkendelse af vores faglige kompetencer, siger tømrer og bygningskonstruktør Bent Madsen, der trådte ind i lederkredsen i 1996.

Kriseknusere
Firmaets vækst tog for alvor fart i 2001, da tegnestuen vandt førstepræmien i arkitektkonkurrencen om levnedsmiddelafdelingen på Aarhus Tekniske Skole. Siden da er det gået stærkt. Selv da krisen kradsede i 2011, voksede virksomheden så meget, at det udløste Børsens Gazellepris – den anden Gazellepris i virksomhedens historie.

- Jeg tror vores vækst hænger sammen med, at vi har fastholdt og udviklet tegnestuens fokusområder i stedet for at forsøge at være eksperter inden for det hele, udtaler Mette Stavad.

Pluskontorets primære arbejdsfelter er i dag – som ved tegnestuens grundlæggelse – ’Børns Rum’, ’Læringens Rum’, ’Boligens Rum’ og ’Erhvervets Rum’. Inden for alle arbejdsfelterne arbejder tegnestuen med at skabe bæredygtig arkitektur for og med brugerne. Et eksempel på et af de bæredygtige projekter, er boligområdet Skovbrynet i udkanten af Odense, der netop har modtaget Odense Kommunes arkitekturpris og Odense byforenings Odinpris på grund af kvaliteten af projektets 56 bæredygtige boliger.

Pluskontorets igangværende opgaver tæller blandt andet:
• Brabrand Boligforening, i bygherrerådgivningsteam ved omdannelsen af det stigmatiserede boligområde Gellerup i Aarhus.

• AAB Vejle, arkitektrådgiver i totalrådgivningsteam ved renoveringen af 945 almene boliger

• Aarhus Kommune, kommunens bygherrerådgivere i forbindelse med opførelsen af 12.500 m² til en ny midtbyskole kendt som Frederiksbjerg-byggeriet og ny integreret daginstitution i Gellerup.

• University College Lillebælt, bygherrerådgivning i forbindelse med undervisningsbyggeri til professionshøjskole inkl. ny lokalplan og ca. 13.000 m² nybygning og 30.000 m² ombygning.

• Aarhus Tech, bygherrerådgiver i forbindelse med skabelse af samlet Midtbycampus, samt arkitektrådgiver i forbindelse med Mad & Gastronomi.

• Danske Diakonhjem, arkitektrådgiver i forbindelse med nyt plejecenter med 54 plejeboliger og servicearealer.

• Silkeborg Kommune, totalrådgivning under SKI-aftale, Dybkær specialskole, nybygning 1.550 m² og partiel ombygning af eksisterende 1.400 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078