23948sdkhjf

Ekstra 130 mio. kr. anlægskroner i Esbjerg

54 nye plejeboliger og PCB-renovering af kommunale institutioner har fundet plads i det nye budgetforlig, der netop er vedtaget i Esbjerg Kommune.
Der er netop indgået et budgetforlig i Esbjerg byråd. Med budgetaftalen er der blevet plads til nye anlægsinvesteringer for ca. 130 mio. kr. i årene 2014-2017.

Større projekter i aftalen omfatter 54 ekstra plejeboliger i Østerbycentret, sanering for PCB i kommunale bygninger, et trafikknudepunkt ved Esbjerg Banegård samt supercykelstiprojekt i Esbjerg.

Unge, cyklister og offentlig transport
Trafikknudepunktet ved Esbjerg Banegård løber op i samlet 17 mio. kr. Heraf betaler Esbjerg Kommune de 10,2 mio. kr. Supercykelstiprojektet, en 6,5 km strækning fra Esbjerg nord og centrum, giver kommunen egenfinansieringsomkostninger på 5,3 mio. kr.

I forliget er der også givet tilsagn om et anlægstilskud på 9 mio. kr. til udviklingen af projektet ”Remisen”, som vil give ungdommen i Esbjerg et spændende, nyt sted at boltre sig på.

Med de nye 130 mio. kr. til anlægsinvesteringer er kommunens samlede bruttoanlægsinvesteringer dermed omkring 311 mio. kr. i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079