23948sdkhjf

Nord Architects vinder på Frederiksberg

Sammen med Rambøll skal Nord Architects stå for designet af et nyt hospice i tilknytning til Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.
Bag de markante, røde bygninger med kamtakkede gavle ved Peter Bangs Vej på Frederiksberg finder man en frodig og fredfyldt have, og her ligger Diakonissestiftelsens Hospice. For mennesker med uhelbredelig sygdom er det et meget eftertragtet sted at komme hen for at få lindrende pleje, omsorg og behandling i den sidste tid.

De nuværende 10 sengepladser skal inden for de næste år udvides til 16. Selv om patientfløjen fra 1997 hører til blandt de nyere bygninger i området, lever den ikke op til fremtidens behov, ligesom det er upraktisk, at en del af husets funktioner ligger i en gammel villa, adskilt fra resten af huset. Derfor opføres et nyt, moderne byhospice. De nye bygninger placeres blot et stenkast fra de nuværende og i samme fredelige og grønne omgivelser som i dag.

Nord Architects er udvalgt til opgaven med at tegne det nye hospice. Arkitektfirmaet er valgt på baggrund af et EU-udbud, hvor fem velkvalificerede teams blev prækvalificeret og afgav tilbud på opgaven. Nord Architects har blandt andet stået bag det meget roste Center for Kræft og Sundhed på Nørre Allé i København og Nye Vardheim sundhedscenter i Norge. På ingeniørsiden deltager Rambøll, som kan trække på erfaring fra blandt andet Hospice Djursland og Hospicegården Filadelfia.

Muligheden for at følge døgnets og årstidernes skiften fra sygesengen bliver et vigtigt tema i det nye hospice. Samspillet mellem hospice og det fælles haveanlæg på Diakonissestiftelsen skal designes i et samarbejde mellem Masu Planning, der er underrådgiver for Nord Architects, og Marianne Levinsen Landskab, som var med til at tegne helhedsplanen for området.

Projektudviklingen kommer til at ske i tæt dialog med de kommende brugere, fortæller projektchef Hanne Moe:

- På vores nuværende hospice har vi en meget dygtig og erfaren gruppe medarbejdere, som med stort engagement har kastet sig ud i at sætte ord på de stemninger, der skal skabes, og de praktiske forhold, der skal tages højde for i det nye hus. Nord Architects er vant til at arbejde tæt sammen med brugerne og til at løse opgaver, hvor den menneskelige skala er vigtig. Så jeg ser frem til samarbejdet.

Et hospice midt i byen
Diakonissestiftelsens hospice er det tredjeældste hospice i Danmark, og erfaringerne blev givet videre, da hospicechef Helle Tingrupp for nogle år siden var med til at udvikle ’Modelprogram for det gode hospice’.

- De fleste hospicer ligger i åbne og landskabelige omgivelser. Her skal vi skabe smukke, lyse og moderne rammer om et hospice, der ligger i et kulturhistorisk miljø midt i byen. Det bliver en spændende opgave for arkitekterne.

Byggeriet forventes igangsat i sommeren 2014, når der er vedtaget en lokalplan for hele Diakonissestiftelsens område. Efter planen skal det nye hospice stå klar til indflytning i slutningen af 2015. Når patienter og personale er flyttet til det nye hospice, kan de gamle bygninger nedrives og give plads til seniorboliger, som er et af de andre projekter i Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094