23948sdkhjf

Sådan får vi bedst udbytte af milliardbyggerier

Det såkaldte Leo Larsen-udvalg præsenterede fredag 12 konkrete anbefalinger til, hvordan flere ledige kommer i spil til de mange tusind job, der opstår med de kommende års store byggeprojekter.
Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov blev nedsat af Mette Frederiksen i begyndelsen af året. Udvalget har nu afsluttet sit arbejde og offentliggjorde fredag en rapport og 12 konkrete anbefalinger til, hvordan flere ledige kommer i job på milliardbyggerierne.

Formålet er, at både ledige, danske arbejdere og arbejdsgivere får bedst muligt udbytte af de store bygge- og anlægsprojekter som Femern Bælt, jernbaner og supersygehuse.

- Ekspertudvalget vurderer, at der skal bygges større infrastruktur- og anlægsprojekter for knap 200 mia. kr., svarende til knap 9.000 job årligt på bygge- og anlægsområdet i Danmark de næste 10 år. Vi har undersøgt hvilke typer uddannelser og kompetencer, der er brug for, så arbejdsgiverne lokalt kan få medarbejdere, der er kvalificeret til opgaverne. Og så har vi givet vores bud på, hvordan ledige kan få udbytte af de jobåbninger, der kommer på selve bygge- og anlægsprojekterne og i kølvandet på dem. Jeg synes, det er klogt, at regeringen har inviteret erhvervslivet til at komme med bidrag, og jeg håber på, at vores anbefalinger bliver brugt, siger ekspertudvalgets formand, Leo Larsen.

Ekspertudvalgets rapport og anbefalinger skal nu indgå i det videre arbejde med at lave beskæftigelsesindsatsen grundlæggende om.

- Vi skal blive bedre til at matche de virksomheder, som skal bygge de store infrastruktur- og anlægsprojekter, og de arbejdsløse, der skal ind på arbejdsmarkedet igen. Vi skal høste det fulde udbytte af de store anlægsprojekter, så vi fastholder og skaber nye job til den danske arbejdsstyrke. Derfor er jeg glad for i dag at kunne modtage den nyeste viden fra eksperterne og deres anbefalinger, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

I sit nyligt offentliggjorte forslag til en ny finanslov ønsker regeringen at øge de offentlige investeringer med 3 mia. kr. til 44 mia. kr. i 2014. De skal blandt andet gå til at igangsætte byggeriet af en ny Storstrømsbro og Holstebromotorvejen.

Find de 12 anbefalinger og udvalgets rapport her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078