23948sdkhjf

Svendborg udsætter store anlægsinvesteringer

Planen om at dele regn- og spildevand flere steder i Svendborg Kommune er udskudt. I stedet ventes en reduceret udgave vedtaget.
- Separatkloakering afventer Statens Vandplan og derfor udsætter vi forslaget om separering af kloakker til Statens Vandplan bliver vedtaget. Det betyder, at spildevandsplanen går videre til Byrådet til endelig vedtagelse i en reduceret udgave. Spildevandsplanen vil i denne omgang primært håndtere områder i det åbne land, hvor der enten skal kloakeres eller etableres egne renseløsninger på enkeltejendomme.

Sådan lyder det fra Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, efter at udvalget har besluttet at udsætte gennemførelsen af de oprindelige planer om at dele regnvand og spildevand flere steder i Svendborg Kommune. Tiltaget vil afvente den endelige vedtagelse af statens Vandplan.

Skal udarbejdes nyt forslag
I den kommende Vandplan vil der sandsynligvis være nye krav til Svendborg Kommune om at gøre noget ved vandmiljøet. Det betyder, at kommunen skal reducere udløb til vandløb og kyster med regnvand, der er opblandet med husspildevand. Der er flere løsningsmuligheder, men ud fra en samlet afvejning af miljø og økonomi anses separatkloakering dog fortsat som den bedste fremtidssikrede løsning.

- Når Vandplanen bliver endeligt vedtaget i 2014, vil vi på ny vurdere hvert område ud fra de krav, der bliver stillet til Svendborg Kommune. Det vil ske ud fra en helhedsvurdering, hvor blandt andet økonomi, klimakrav, CO2-udledning, spildevandstruktur, badevandskvalitet og arealbehov vil indgå. Uanset hvilke løsningsforslag, vurderingerne ender med, skal der udarbejdes et forslag til et tillæg til spildevandsplanen, siger Flemming Madsen.

- I mellemtiden vil kommunen sammen med Vand og Affald indgå i en dialog med borgerne om at etablere forsøgsprojekter med alternative løsninger til håndtering af overfladevandet. Og generelt anbefaler politikerne, at borgerne etablerer nedsivning, regnbede eller andre former for regnvandsløsninger på egen grund, supplerer Flemming Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141