23948sdkhjf

Politikere siger nej til 8.400 m² Tivoli-byggeri

Med Pei Cobb Freed & Partners som arkitekt var Tivoli i København langt i planerne om et nyt storstilet byggeprojekt. Politikerne har imidlertid nedstemt forslaget.
Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune nedstemt startredegørelsen for ”Tivoli Kanten” – et knap 8.400 kvadratmeter stort byggeri med butikker, restauranter og hotelværelser ud til Bernstorffsgade og Københavns Hovedbanegård.

Der tale om et tre etager højt byggeri, omkranset af en 13 meter høj og bugtende glasfacade. Det er tegnet af Pei Cobb Freed & Partners, og intentionen er at skabe en ny dynamik mellem Tivoli og byen på et sted, hvor forbindelseslinjerne ellers har været kappet i mange år.

Teknik- og Miljøudvalget har imidlertid nedstemt redegørelsen med stemmerne 7-3, og Tivoli oplyser via sin hjemmeside, at man nu bruge lidt tid på at overveje, hvad der videre skal ske.

Projektets budget er et trecifret millionbeløb og det skulle efter planen rumme otte lejemål – ligeligt fordelt mellem restauranter og butikker. Hertil kommer 17 hotelværelser til det eksisterende Nimb Hotel.

Pei Cobb Freed & Partners blev valgt som arkitekt på grund af sin erfaring med at designe i særligt følsomme omgivelser, hvor historie og traditioner spiller en afgørende rolle. Det er en af firmaets stiftere, I.M. Pei, der står bag den berømte glaspyramide i Louvres gård i Paris.
Siden etableringen i 1955 har Pei Cobb Freed & Partners gennemført mere end 200 projekter i mere end 100 byer i hele verden; herunder John F. Kennedy Library, Bank of China Tower i Hong Kong og United States Holocaust Memorial Museum i Washington D.C.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094