23948sdkhjf

”Plads for Alle” i Hedehusene

Arkitektfirmaet Liw Planning har udviklet Hedehusenes nye multifunktionsplads, ”Plads for Alle”, hvor der både kan parkeres, leges og spilles bold. Pladsen åbner den 21. september.
Byrummet imellem idrætshallerne og Charlotteagerkvarteret i Hedehusene har hidtil kunnet virke lidt forblæst. Men nu åbner et nyt multifunktionelt byrum, kaldet ”Plads for Alle”, der både kan bruges til parkering, idræt og ophold.

Lørdag den 21. september inviterer Områdefornyelsen i Hedehusene til åbning af det nye byrum.

På åbningsdagen er der mulighed for at prøve fysisk træning og bevægelse. Der vil også være loppemarked på pladsen, mens det nye kulturhus holder åbent hus.

Parkeringsplads som fælles torv
Byrummet er udviklet sammen med borgere i kommunen og brugere af området, og billedskolen har bidraget med udsmykning.

Pladsen bliver delt ind i zoner, så man kan parkere uden at få buler i bilen. F.eks. bliver parkeringsbåsene udformet, så de kan bruges til streetbasket, når bilerne ikke holder der.

- Projektet er et unikt eksempel på, hvordan man kan udnytte byrummet, så det bliver til gavn for alle, siger formand for Fritids- og Kulturudvalget, Merete Scheelsbeck, og uddyber, at man nu udnytter pladsen til glæde for alle på tidspunkter, hvor den ellers står øde hen.

Projektet er udviklet af LiW Planning arkitekter. Derudover har Lokale og Anlægsfonden været en vigtig partner i udviklingen og finansieringen af projektet.

Fakta om Områdefornyelsen
Høje-Taastrup Kommune gennemfører frem til 2016 en områdefornyelse i Hedehusene, der skal gøre Hedehusene til en mere attraktiv by at bo i. Der er afsat 12 mio. kr. til indsatsen, som bruges til at forny pladser og torve samt til sociale eller kulturelle aktiviteter. De fysiske indsatser er koncentreret omkring tre byrum i det centrale Hedehusene, der skal gøre bycenteret til et mere attraktivt omdrejningspunkt for byens sociale, kulturelle og økonomiske liv. De tre byrum er Stationsforpladsen, Byparken og området ved Hedehushallen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094