23948sdkhjf

Ny ventilationsnorm øger krav til byggeriet

Den nye norm for ventilationsanlæg, DS 447, der trådte i kraft pr. 1. september, stiller mærkbart øgede krav til dokumentation af ventilation og dets energiforbrug. Lever nybyggerier ikke op til kravene er yderste konsekvens, at de ikke godkendes.
Danmark har fået en ny standard på ventilationsområdet: DS 447. Som den første standard sammenfatter den de tre ventilationsformer: mekanisk ventilation, naturlig ventilation og hybridventilation.

Leverandører, entreprenører, rådgivere og bygherrer må hellere have blikket på DS 447s indhold, for ifølge Bygningsreglementet skal alle byggerier, der bliver projekteret efter 1. september i år leve op til standardens øgede krav om dokumentation af ventilationsløsningernes effektivitet og energiforbrug. For sker det ikke, risikerer man, at byggeriet ikke kan godkendes og dermed tages i brug.

Nye standard hilses velkommen
Forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut, Søren Aggerholm, kalder den nye standard for en gevinst for indeklimaet i dansk byggeri.

- Den nye standard er god på den måde, at den stiller ensartede krav til dokumentation af de tre typer ventilation vi kender. Derved bliver det lettere at sammenligne og kombinere de tre typer og dermed får vi den bedste løsning til byggeriet hver gang, fordi beslutningerne nu kan træffes på et ensartet, kvalificeret grundlag. Det bliver til gavn for indeklimaet og dermed for de mennesker, der skal bo eller arbejde i byggeriet. Og det betyder også, at der bliver fokus på det energiforbrug der følger med. Og det kan være til gavn for miljøet.

I brancheorganisationen Dansk Ventilation hilser direktør Christen Galsgaard også den nye standard velkommen, og ser miljøet og indeklimaet som de store vindere i forbindelse med den nye norms ikrafttræden

- Det der står i DS 447 er populært sagt, at alle led i indeklimaets værdikæde skal dokumentere, at det vi leverer fungerer efter hensigten. At de sammen med anlæggende følger manualer, således at dem der skal betjene anlæggene, de kan betjene dem efter hensigten. Det har vi absolut ingen problemer med, for jeg kan forsikre, at vores medlemmer i forvejen gør en dyd ud af at levere den ventilationsløsning, der er aftalt med kunden. Nu skal det i højere grad dokumenteres og det er helt fint, siger Christen Galsgaard.

Han frygter ikke, at den nye norm bliver noget, der ender som skåltaler og gode hensigter. For nu skal - og ikke bør - lovgivning holdes og indeklimaet sikres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111