23948sdkhjf

Metroselskab: Ingen er på vej ud

Metroselskabet afviser forlydender om, at en af entreprenørerne i Copenhagen Metro Team er på vej ud af projektet.
Berlingske Tidende skriver onsdag, at den italienske storentreprenør Tecnimont skulle være på vej til at forlade Cityringen.

Det er imidlertid ikke tilfældet, siger Anne-Grethe Foss, viceadministrerende direktør i Metroselskabet. Hun forklarer, at den omtalte sag handler om en intern omorganisering blandt de tre selskaber i Copenhagen Metro Team.

- Der er fortsat tre selskaber i konsortiet, og vi blander os ikke i, hvordan de organiserer sig internt i konsortiet. Det vigtige for os er, at selskaberne hæfter solidarisk, og at de overholder de kontraktlige forpligtelser, de har indgået, siger hun.

Ifølge Anne-Grethe Foss står der i kontrakten, at Metroselskabet skal godkende ændringer af entreprenørkonsortiet, der – udover Tecnimont – består af de to italienske selskaber Seli og Salini. Og Metroselskabet har ikke modtaget en officiel forespørgsel fra CMT vedrørende ændringen af deres konsortium.

Ifølge Berlingske vil Tecnimont sælge sin andel på knap 40 procent af metrobyggeriet, fordi økonomiske problemer tvinger virksomheden til at frasælge en række infrastrukturprojekter. Tecnimont har ansvaret for det tekniske design på Cityringen. En stor del af dette arbejde er allerede afsluttet eller tæt på at være det. Tecnimont er ikke en udførende part på metrobyggepladserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109