23948sdkhjf

Fælles grundlag for bygherre og totalrådgiver

Arkitekter, rådgivende ingeniører og bygherrer har lanceret en ny vejledning, der skal sikre et fælles grundlag for aftaler mellem bygherre og totalrådgiver.
Tirsdag lancerede Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder (Danske ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) en ny fælles vejledning med tekstforslag til brug ved indgåelse af aftaler mellem bygherre og totalrådgiver baseret på ABR89-standardaftalen.

Formålet med den ny vejledning er at give et fælles grundlag for branchen, som dermed kan høste fordelene ved ensartethed og genkendelighed i aftalerne – ikke mindst i form af lavere transaktionsomkostninger. En bred anvendelse af vejledningen og tekstforslagene vil således bidrage til reduceret usikkerhed, mere overskuelige risici og færre konflikter parterne imellem.

Vejledningen med de fælles tekstforslag er blevet til i et samarbejde med deltagelse af de tre foreningers sekretariater og faglige udvalg. Med udgangspunkt i foreningernes forskellige paradigmer er der skabt en fællesnævner med vægt på, at vejledningen anviser et afbalanceret aftaledokument.

- Bygherreforeningen, Danske ARK og FRI opfordrer hver især deres medlemmer til at anvende vejledningen og de fælles tekstforslag som et godt udgangspunkt for indgåelse af totalrådgiveraftaler. For at høste fordelene ved at anvende vejledningen er det vigtigt, at aftalens bestemmelser administreres fair og kontant, samt at omfanget af yderligere tilføjelser og fravigelser begrænses til det absolut nødvendige, skriver de tre foreninger i en fælles pressemeddelelse.

Vejledningen og den tilhørende aftaleformular kan findes på foreningernes hjemmesider: www.bygherreforeningen.dk , www.danskeark.dk samt www.frinet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074