23948sdkhjf

Hillerød Syd har fundet sin vinder

25 teams bød ind på udviklingen af et 300 hektar stort byudviklingsområde syd for Hillerød. Konkurrencen er netop afgjort.
I foråret udskrev Hillerød Kommune i samarbejde med Akademisk Arkitektforening en åben idékonkurrence om en helhedsplan for den kommende nye bydel syd for Hillerød.

Bydelen kommer til at omfatte et nyt Nordsjællands Hospital, en ny station for S-toget og Lokalbanen samt mange nye boliger og arbejdspladser.

- At planlægge en ny bydel på omkring 300 ha er en stor og kompleks opgave, derfor har Hillerød Byråd valgt at bede arkitekter og andre om at komme med deres bud på en helhedsplan for bydelen, siger borgmester Kirsten Jensen, der tirsdag havde æren af at afsløre de bedste forslag i konkurrencen.

Førstepræmien gik til BOGL Landskabsarkitekter v/ Jens Linnet i samarbejde med Michael Sten Johnsen, arkitekt MAA, Svend Algren, arkitekt MAA og Jens Nyboe Andersen, landskabsarkitekt.

Forstår områdets kvaliteter
At tegne en ny bydel, der skal vokse op af den bare mark, med en række givne forudsætninger i form af et hospital, en station og ikke mindst en stor overordnet vej, der skærer gennem bydelen, er en opgave, der har udfordret arkitekterne. Derfor er de 25 forslag meget forskellige i deres indhold og filosofi.

Dommerkomiteen, der har bestået af byrådets økonomiudvalg, suppleret med fagdommere udpeget af Arkitektforeningen, har i sommermånederne vurderet forslagene for at kunne udpege vinderne af konkurrencen.

Vinderprojektet er udpeget af en enig dommerkomite og udviser stor forståelse for landskabet og områdets kvaliteter. I kraft af fleksible løsninger holder det samtidig muligheden åben for fremtidige tilpasninger.

Der er ifølge dommerkomiteen tale om en helhedsplan, der kan tilpasses udviklingen over tid og som samtidig er robust i forhold til fordelingen bolig/erhverv samt frihed i den rækkefølge de enkelte kvarterer udvikles i. En overlegen styrke ligger i, at forslaget skaber den ønskede bymæssighed med ”Kilepladsen”, hvor drivkraften er tyngdepunkterne S-togs stationen og Nyt Hospital Nordsjælland.

Andenpræmien i konkurrencen gik til Sleth v/. Søren Leth, arkitekt MAA og Rasmus Therkildsen, arkitekt MAA. Yderligere to forslag indeholder alternative koncepter eller ideer omkring bebyggelse eller landskab, som dommerkomiteen ønsker at tage med i den videre bearbejdning af helhedsplanen. Disse forslag er udarbejdet af henholdsvis Steen Høyer, arkitekt MAA og af Morten Dam Feddersen, arkitekt MAA, Morten Kjer Jeppesen, arkitekt MAA og Ulrik Mathiasson, arkitekt MAA.

Dommerbetænkningen kan findes på Hillerød Kommunes hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094